‘Van mij zou je 5 sterren krijgen’

Een tijdje geleden maakte ik kennis met Fabian Muntslag, eigenaar van lunchroom JanenAlleman. Ik mocht hem voor BredaNieuws interviewen omdat hij door onze Facebookgebruikers was uitgeroepen tot ‘Bedrijf van de Maand’. Toen vertelde hij al over de bijzondere mensen waarmee hij samenwerkt. En over zijn liefde voor het vak. Dat wilde ik zelf wel eens ervaren.

Fabian en zijn vrouw Harmke nodigden mij en mijn kinderen uit om op een zaterdagmiddag te komen lunchen. “Het is wel belangrijk dat Fabian er zelf is”, zei Harmke tijdens ons telefoongesprek. “Fabian kookt met zo veel liefde, dat moet je echt proeven.” Afgelopen zaterdag was het zo ver.

JanenAlleman

‘Het is hier gezellig’

Terwijl de hele stad uitliep voor Sinterklaas, stapten Nathan, Noa en ik JanenAlleman binnen. Fabian had voor ons een plekje achter in de lunchroom gereserveerd, tafeltje 22, met uitzicht op de tuin. In de kinderhoek waren kinderen gezellig met elkaar aan het spelen, anderen liepen rond in het restaurant. Een en al gezelligheid. We werden bediend door een aardig meisje, dat heel enthousiast kwam vragen wat we wilde drinken. Nathan (13) en Noa (11) waren onder de indruk. Ze voelden zich ook meer dan welkom. “Het voelt meteen gezellig aan”, aldus Noa. Ook Nathan voelde zich op zijn plek. “Het is gezellig druk hier.”

De kinderen kozen voor thee – we kwamen rechtstreeks van het voetbalveld af, dus ja verkleumd en uitgehongerd – en ik kreeg een lekker warm kopje koffie. Ook niet onbelangrijk. Voor de thee konden ze kiezen uit ‘Thee van de maand’, ‘Kruidenthee’, ‘Pixy Dust’, ‘Lotus’en ‘Earl grey Bergamat’, allemaal verpakt in schattige potjes op een dienblad. Toen Nathan de kruiden rechtstreeks in het water liet glijden in plaats van het bijbehorend filterzakje, kreeg hij meteen een nieuwe thee aangeboden. Hoezo kindvriendelijk?!

‘Doe maar wat’

Omdat we uitgehongerd waren, lieten we ons graag verrassen door Fabian. “We lusten alles, dus doe maar wat.” Dat hebben we geweten. Nog geen half uur nadat we aan tafel aanschoven kwam Fabian aanzetten met twee grote houten planken.

Op de eerste plank stonden de volgende gerechten:

  • 3 keer verse tomatensoep met gehaktballetjes
  • broodje Smoor (rund gesmoord in ketjap, zoet zuur van komkommer en rode ui)

JanenAlleman

  • broodje Carpaccio (carpaccio met Parmezaan, zonnebloempitten en kruidenmayonaisse)
  • rundvleeskroket met truffelmayonaise

JanenAlleman

De tweede plank was voor het toetje:

  • wentelteefjes gemaakt van suikerbrood met vers gemaakte huisjam
  • slagroom

En verder kun je nog kiezen voor diverse salades, verschillende soorten tosti’s en nog veel meer lekkere broodjes. En verder een uitsmijter of omelet, een van de drie JanenAlleman-planken zoals wij er eentje kregen, high tea of Borrelhapjes. En op vrijdagavond kun je tussen 17.00 uur en 20.00 uur aanschuiven voor een 3 gangen menu. Het menu van die avond wordt wekelijks op de website van JanenAlleman geplaatst.

Enthousiaste bediening en kok

Ook al zit de tent gezellig vol en lopen er overal kinderen rond, deze mensen maak je niet snel gek. Er wordt meer dan een keer aan ons gevraagd of het lekker is, en dat door meerdere mensen.  Wij hebben heerlijk gesmuld en zijn gruwelijk verwend. Maar dat doet Fabian met zijn bijzonder personeel bij elke klant. Dat kun je wel merken. Als hij niet achter de toonbank staat om te koken, maakt hij hier en daar een praatje. Het enthousiasme straalt van zijn gezicht, en dat geldt ook voor zijn ‘bijzondere medewerkers’.

JanenAlleman

5 sterren

Nathan en Noa: “Het is mooi ingericht, het voelt meteen gezellig als je hier binnen stapt en het was ‘goddelijk lekker’. Noa zegt er nog extra achteraan: “Als ik het voor het zeggen had, kreeg je van mijn 5 sterren!” En zo is het. Een bezoek aan JanenAlleman is meer dan de moeite waard, ook al is het maar voor een kopje thee of een koffie in een schattig kopje. Doen!

Meer foodblogs

[Centwitch] [De Uitdaging] [Beers & Barrels] [Moeke Ginneken] [De Saeck] [Walkabout] [Puick] [Visrestaurant Blini] [Eethuys 1535] [’t Hart van Breda]

  • Ga naar de contactgegevens van JanenAlleman | Meer foto’s in de Fotoserie
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen