Rabobank ondernemer van de maand: Bar Bistro Biarritz

Foto:

Escargots en tournedos, Champagne en Merlot. Krijg je al trek? Bij Bar Bistro Biarritz in de Veemarktstraat lunch, borrel en dineer je heerlijk, bourgondisch Frans.

Knus, warm en gezellig met Art Deco-invloeden, krijtborden en mooie lambrisering. Het voelt al Frans als je Bar Bistro Biarritz binnenstapt. Zodra je de menukaart openslaat weet je het zeker: in dit restaurantje zit een stukje Frankrijk. Precies zoals eigenaren Kristie en Caspar Gesthuizen het voor ogen hadden.

Liefde voor het Franse leven
In het pandje waar voorheen ’t Begijntje was gevestigd zwaait Kristie Gesthuizen sinds 26 april de scepter over Biarritz. ‘Net voor Koningsdag gingen we open, dat gaf ons een vliegende start. Een heerlijk gevoel na maanden van voorbereidingen. Alles op deze locatie hebben we gestript en helemaal opnieuw opgebouwd. We hebben er onze liefde voor het Franse leven ingestopt en alles wat je hier eet of drinkt heeft een Franse achtergrond: Franse wijnen, gerechten, kazen. We hopen dat daar veel mensen van gaan genieten.’

Knoop doorgehakt
Het is een droom die uitkomt, het stel wilde al langer iets voor zichzelf beginnen. ‘Ik kom uit de verzekeringswereld, maar miste het directe contact met klanten. Vorig jaar deed ik een poosje vrijwilligerswerk bij een lunchroom met verstandelijk gehandicapten. Dat vond ik zo leuk, dat we de knoop hebben doorgehakt om deze bistro te beginnen. Caspar werkt nog als marketing manager, maar is de creatieve geest achter het hele concept. Ik breng het van woensdag tot en met zondag tot uitvoering, samen met twee koks en personeel in de bediening.’

Vrienden aan tafel
Het ondernemerschap bevalt prima. ‘Het is heel fijn dat we alles zelf kunnen bepalen. Tegelijkertijd maakt dat het ook spannend. Zeker in het begin toen er veel geld uitging, maar er nog niks binnenkwam. Dan is het goed om te weten dat je bank vertrouwen in je heeft. De stap naar Rabobank Breda was vanzelfsprekend: we waren er al klant en de bank zit – net als wij – midden in het centrum. Onze accountmanager Inge stelde de juiste vragen en liet ons snel weten dat de bank graag met ons verder wilde. Dan weet je dat je op de goede weg zit. Nu is het aan ons om er een succes van te maken. Natuurlijk wil ik er van kunnen leven, maar succes is voor ons vooral dat de gasten het de moeite waard vinden om terug te komen. Dat het voelt alsof we vrienden aan tafel hebben: dat lijkt ons geweldig.’

Betrokken ondernemers
‘Kristie en Caspar zijn een heel energiek ondernemerskoppel’, zegt Inge de Bruijn. ‘Ze hebben goed gekeken naar wat er in Breda nog niet is en onderscheiden zich met hun concept. Ze zoeken steeds de samenwerking met ondernemers om hen heen, gaan thema-avonden organiseren om mensen bekend te maken met hun producten en zijn heel betrokken. Je voelt hun gastvrijheid zodra je het restaurant binnenstapt en ik weet zeker dat ze daar veel mensen blij mee kunnen maken!’

Meer over Biaritz

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen