Manhattan in Breda, hier is Bobbi!!!

Bobbi’s Bar is booming, er wordt veel over gesproken…

Vandaag zijn we uitgenodigd bij Bobbi’s Bar. Ik ben er expres nog niet geweest zodat ik absoluut blanco deze foodblog kon ingaan. Vanzelfsprekend heb ik links en rechts (en rechts en links), al volop de vraag gekregen of ik al bij Bobbi’s Bar ben geweest. Meestal wordt die vraag vergezeld met wat men zelf vindt van deze nieuwe hotspot in Breda. Want het is helder, Bobbi’s Bar is BOOMING!

Wanneer is het nou eindelijk eens af…

Jarenlang liep je voorbij het project Gasthuispoort en dacht je, of ik althans, wanneer is dit project nou eindelijk eens af. Wat is het dat dit project zo verschrikkelijk lang duurt. Nu het af is…. Kan ik niet anders concluderen (vanaf de buitenkant tot dusver) dat het ’t wachten meer dan waard is geweest, want wat een magnifieke entree van de stad is dit geworden. Leuk dat de horeca steeds meer ook buiten de Grote Markt uitbreidt.

De entree van Bobbi’s Bar is uitnodigend en sfeervol. Grote dubbele deuren met aan weerszijde, pompeuze palmen en vuurhaarden. Tegen het sobere maar super stijlvolle zwart van de kappen, steekt het sappige groen van de palmen en het felle vuur deze avond schitterend af.

Als we binnenlopen worden we ontvangen door een zeer (!!) charmante en perfect gestylde jongeman. Ik vertel hem dat ik namens BREDA.nieuws.nl een foodblog kom maken. Zijn antwoord “Yes, I know all about it, follow me to your table,” doet me de vraag rijzen … ben ik hier in ons Brabantse Breda? Terwijl ik nieuwsgierig en volgzaam achter hem aanloop, laat ik me speels begroeten door het overweldigende interieur. Alle aapjes kijken en lachen me vriendelijk tegemoet. De banenplanten en de grote palmen doen exotisch aan. Het lichtplan is sfeervol gekozen, de speelse tegenstelling daarin door de lichtbakken met daarop aansprekende quotes, tonen lef. De grote pizza oven, geweldige pompeuze bar en plenty mooie en rijkelijk gestoffeerde zithoeken maken deze bar annex restaurant zowel klassiek als trendy.

De gecreëerde zithoeken zorgen voor overzichtelijke maar afgebakende delen, waardoor een etentje met kids niet hinderlijk is voor dat zakendiner verder op,  waarbij de jaarcijfers worden doorgesproken. Het goud, het zwart de diepe donkere kleuren, het velours, tikje gek, is geweldig en overweldigend.

Marulla en Sir Edmond…

Even later nip ik van een sprankelend Marulla Gin tonic, met daarin, om de smaak en het oog extra te prikkelen, granaatappel en aardbei, heerlijk fris en aangenaam zoet. Mijn tafelgenoot is eveneens voorzien van een mooie Gin Tonic, namelijk de Sir, Edmond, met vanille tonen.

Grappig, voor de dames een roze Gin Tonic en voor de heren een blauwkleurige. Alles is bij Bobbi’s in stijl en het kost me moeite om niet het gevoel te hebben dat ik zojuist een trendy eetgelegenheid ben binnengelopen in Manhattan. Het uitzicht naar buiten zouden wolkenkrabbers en andere majestueuze bouwwerken kunnen zijn. Een yellow cab zou zomaar voorbij kunnen sjezen. Ben ik in Breda? Toch wel, want onze gastvrouw van deze avond spreekt ons in het Nederlands aan, waardoor ik mijn droom, dat ik in een aflevering van “sex in the city” speel, even los moet laten. Ze adviseert ons vriendelijk, om te beginnen met de Bobbi’s favourites. Een mooie selectie van Bobbi’s favoriete voorgerechtjes.

Als de plank vol lekkers arriveert, zien we dat ze inderdaad een heel goede keuze heeft voorgesteld. De mini-gerechtjes zien er allemaal even heerlijk en verzorgd uit. We zien; Zeebaars tartaar met wasabimayonaise en een krokantje van zeewier, daarnaast een blokje gerookte zalm met Nori, wasabimayonaise en een wasabinootje. Vervolgens huisgemaakte kroketjes van krab en kokos en een mini steak tartare met truffelmayonaise en een truffelkrokantje. Tot slot, in een heel leuk pannetje, de Bouchon mosselen met gerookte boter en peterselie. Bon appetit.

Terwijl we genieten van dit uitgebreide voorgerecht voor twee, kunnen we onomstotelijk vaststellen dat Bobbi’s Bar de place to be is. Het is echt druk te noemen voor een woensdagavond. Er zijn stelletjes, groepen, collega’s, zakendiners, gezinnen, noem maar op. Het is duidelijk dat Breda op deze gelegenheid, wat ingesteld is op het trekken van een breed publiek, op de oude plaats van de stadspoorten heeft zitten wachten. Het is ook duidelijk dat Bobbi’s Bar met haar wereldse kaart waarop pizza, lekkere kipgerechten, en stevige steaks prijken, voor ieder wat wils in huis heeft. Koks uit Italië, Engeland, België en Nederland, zorgen er voor dat de smaken klassiek en authentiek blijven.

De Pizza’s vliegen door de lucht…

Als hoofdgerecht heeft mijn tafelgenoot gekozen voor de Ossenhaas. Hij hoorde namelijk, tijdens het fotograferen van de keuken, dat er een ware zoektocht naar deze Ossenhaas heeft plaatsgevonden. Die zoektocht duurde een half jaar voordat de chef-kok dacht “dit is hem!”

Uiteindelijk heeft deze chef-kok zijn keuze laten vallen op het vlees van een speciaal geselecteerde range uit Uruguay. Dat belooft wat! Terloops gooit een andere kok nog even het pizzadeeg door de lucht. Tja, je wordt zelfs ondertussen nog een beetje geëntertaind ook!

Zoals gezegd voor mijn tafelgenoot de Ossenhaas met een chimichurri saus. Voor mij , my favourite “de steak tartare”.

Beide gerechten zijn keurig opgediend en smaken net zo goed als dat ze eruit zien. Fijn dat de saus voor de Ossenhaas apart geserveerd wordt in een kannetje. Over de kwaliteit van de Ossenhaas is overigens niets gelogen… De steak tartare is goed op temperatuur, en ziet er vers uit. Geen overdreven garneringen.

O ja, we drinken de Gin Tonics gewoon door tijdens deze gang, beetje het gevoel er in houden dat we echt in “de city that never sleeps,” zijn.

Grand finale…

En dan is het toch echt al weer tijd voor ons nagerecht. Ook daarin worden we verrast door onze vriendelijke serveerster. Het mag gezegd worden dat het personeel uitermate verzorgd en correct is. Alles draait op rolletjes en iedereen is gebriefd, alsof Bobbi’s Bar al jaren draait. Aangezien Bobbí s Bar een grote gelegenheid is, en er niet mega veel personeel rondloopt, vind ik het echt heel knap hoe alles exact op tijd loopt, en op welke wijze alles in het oog gehouden wordt.

Wederom Bobbi’s favourites maar dan de versie qua nagerechten. Oelala wat een verwennerij. We denken deze avond maar even niet aan de calorietjes. Tadaa: Scroppino met Limoncello, carrotcake met karamel, havermoutkoekjes en een mini magnum. En het is niet expliciet genoemd, maar ik zie en proef iets van kruimels van Bastognekoek. Tja, daar zit natuurlijk weer niets bij wat we niet lusten.

Conclusie : Wil jij je voelen alsof je op citytrip bent? Wil jij geen flater slaan bij je zakenpartner, collega’s maar ook niet bij je nieuwe liefje? Wil je met je gezin uiteten en daarmee zelf lékker, en voor de kids, wellicht wat simpelers eten zonder poespas? Of wil je een gezellige reünie houden met je vrienden die door de jaren heen zijn uitgewaaierd to all places. Ik kan je melden; Bobbi’s Bar in Breda, is nu al dé eetgelegenheid van 2019 (en voor heel lang daarna, hopen we natuurlijk) in allesomvattendheid. Goede gerechten, goede prijzen, en een geweldige mooie en goede ambiance. Hier en daar wat entertaining, kortom, af!

Bobbi’s Bar is een grote aanwinst voor Breda, en past heel goed in de opmars die Breda aan het maken is qua stad en haar allure.

Voor de city that never sleeps hoef je niet meer de oceaan over te steken, Breda is ready dankzij Bobbi!

Bobbi’s Bar is geopend

  • Dinsdag t/m zondag: 12.00 u.t/m 0.00 u.
  • Maandag: Gesloten
  • Website: www.bobbisbar.nl
  • Adres: Gasthuyspoort 1, Breda

Meer foodblogs

[Bleue Bar Bistro] [De Veestallen] [Jan en Alleman] [Centwitch] [De Uitdaging] [Beers & Barrels] [Moeke Ginneken] [De Saeck] [Gaudim] [Puick] [Visrestaurant Blini] [Eethuys 1535]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0