HET UNIEKE ESCAPE SPEL IN HET DONKER BIJ ZWART!

Foto: Kin Cheong Lau

Ooit een escaperoom uitgeprobeerd??? Dan weet je vast en zeker dat het daarin gaat om een grote adrenaline kick van het uitbreken van de kamer. Maar heb je ook ooit een escape room uitgeprobeerd in het donker??

Zodra we op 10 maart bij Zwart binnenstapten werden we vriendelijke ontvangen door onze spelleider. Hij bood ons wat te drinken aan om vervolgens met de speluitleg te beginnen. De trendy ingerichte ruimte ziet er sfeervol uit door middel van de verlichting en het interieur.

Door middel van tv schermen aan de muur konden we een artikel lezen over meneer Zwart, de hoofdpersoon van dit spel. Na nog een aantal aanwijzingen mochten we in polonaise achter de spelleider aan gaan. Zo werden we de kamer ingeleid en ja de naam van deze belevenis zegt het al, deze kamer was ZWART!

Echt heel erg donker

Het was er echt, echt heel erg donker we zagen helemaal niets meer. Hoe bijzonder is dat – door middel van voice-mails kregen we hints om de kamer uit te breken.

Is dit lastig in het donker? Ja en nee, want je gaat veel meer met je andere zintuigen werken; op de tast/ geur en geluid ga je de kamer ontraadselen. Op deze manier willen de eigenaren en spelleiders van Zwart jou  laten inleven hoe het is om blind te zijn. In het vorige artikel wordt hier ook al even over geschreven, maar bij ZWART werken voornamelijk alleen maar mensen met een visuele beperking, wat inhoudt dat zij het minimale of helemaal niets kunnen zien.

Hoe kan de veiligheid gewaarborgd worden tijdens het spel? Dit gaat door middel van een camera die afgesteld is op infrarood licht. Op deze manier wordt er in de gaten gehouden wat er gebeurt, daarnaast krijg je tijdens het spel ook een portofoon mee waarmee je om hulp/tips kan vragen.

Als ik mijn vrienden vraag hoe zij het vonden, vertellen zij ook allemaal hetzelfde namelijk supertof en gaaf een unieke ervaring met een extra dimensie. Je doet echt alles met je zintuigen en komt erachter hoe goed deze werken als je niet kan zien.

60 minuten om uit te breken

De kamer is overigens niet makkelijk maar pittig, waarin je 60 minuten krijgt om uit te breken. Binnen dit uur moet je door samenwerken en je zintuigen het raadsel van het verhaal van meneer Zwart ontrafelen. Doordat je echt geen hand voor ogen ziet krijg je gedurende het spel allerlei attributen om je verder te helpen en die in het dagelijks leven worden gebruikt door mensen met een visuele beperking.

Wij waren met een groep van vijven. Deze kamer kun je met maximaal 42 personen spelen. Er zullen dan groepen gemaakt worden waarin je tegen elkaar kan strijden. Tevens kun je hierin om een uitbreiding vragen met het zintuigenspel en bijvoorbeeld een high wine of high beer.

Zwart organiseert nog veel meer activiteiten. Zo kun je denken aan een ultieme teambuilding “the surprise” een activiteit voor groepen die op zoek zijn naar het ultieme uitje in het donker waar plezier en samenwerking centraal staat. Hierin staat een organiseren van de absolute surpriseparty centraal. Maar ook het zwart city game, waarin de binnenstad van Breda tot de escape room behoort. Een spannend spel waarbij je niet alleen je handen en je ogen maar juist ook alle andere zintuigen nodig hebt om de verschillende raadsels en opdrachten op te lossen.

Kortom genoeg reden om binnenkort een bezoek te brengen aan ZWART! De mooiste beleving in het donker

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden