Nog steeds Rock ’n Roll bij Beers & Barrels…

Wanneer ik roep: “Bier, vlees, old school en neon,” Dan zal heel Breda in koor antwoorden: “Beers & Barrels!” Ja, wij waren hier al eerder te gast. Maar de vraag luidt: “Is Beers & Barrels nog steeds zo hip and happening?” Wij gaan het vanavond uitvinden: Beers & Barrels two years later….

Druk? Bende gij gek jonguh, da is hier altij zo….

Natuurlijk ben ik ook één van die Bredanaars die meteen het antwoord op die vraag weet. Want Beers & Barrels is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Breda. En hoewel Beers & Barrels onderdeel is van een keten, voelt het mede door de vestiging in een historisch Bredaas pand, namelijk het Brouwhuis, ook echt als “van ons.” Dit komt trouwens ook nog omdat ze “ons Driehoefijzers bier” op de tap hebben, maar Beers & Barrels vertegenwoordigt sowieso bij uitstek de way of life van menig bourgondische Bredanaar. Dus nee, de populariteit is nog lang niet tanende, dat is ook vanavond meteen weer duidelijk wanneer we binnenstappen.

Drie Hoefijzers Klassiek en een hele lange naam van Frontaal…

Elko, Assistent General Manager bij Beers & Barrels leidt ons naar een mooi plekje op de eerste verdieping. Vandaaruit hebben we een mooi uitzicht op de gekoesterde brouwketels, de prachtige bar en de tapwand, waar je met een muntje zelf je biertje kunt tappen. Iets over de historie uitleggen hoeft toch eigenlijk niet meer. Alles in dit prachtige pand straalt tot in detail de sfeer uit van weleer. Een vriendelijke serveerster komt ons vragen wat we willen drinken. Nou eh.. laten we maar een biertje doen, toch? Mijn tafelgenoot neemt een Drie Hoefijzers Klassiek van de tap en ik besluit op aanraden de “My Pineapple brings all the milkshake IPA’s to the bar,” van Frontaal te nemen! De Bredase bierbrouwerij Frontaal is vlakbij Beers & Barrels gevestigd. Heel leuk dat ondernemingen elkaar zo versterken, daar houden we van. En overigens ook van het bier. Het Drie hoefijzers klassiek is gewoon goed, een mooi donkerblondje met een frisse smaak en licht bittertje. Mijn biertje met de hele lange naam van Frontaal is ook top, maar wel iets zwaarder, wat overigens dan weer niet zo opvalt omdat het een fris en vooral fruitig (ananas) biertje is! Maar we lusten daar wel wat stevigs bij en dat staat overigens zo op tafel.

Bodempje leggen…

Voor mij komt een Bun Pulled Pork ter tafel en voor mijn tafelgenoot een Chicken & Waffles. Vooral de Chicken & Waffles is voor ons een onbekende combinatie en we besluiten de voorgerechten te delen. We zitten hier in Breda en in een eetgelegenheid die Breda vertegenwoordigt zoals eerder gezegd. Maar bij this kind of dishes zou ik zo maar het gevoel kunnen krijgen dat ik in Boston in de USA zit te eten. Klopt natuurlijk ook wel een beetje, want de pulled pork is uitgevonden in Boston, daar is het overigens bekend onder de naam “Boston Butt.” Wat can I say, Het broodje pulled pork ziet er uit zoals het eruit moet zien. De verschillende groenten erover maakt het zelfs een kleurrijk geheel. Ook de Chicken & Waffles komt uit de Amerikaanse keuken, en is een verrassende smaakbeleving. Zoet en hartig.

Beetje dwars gedaan vanavond…

Dineren bij Beers & Barrels is een totaalbeleving, wat betekent dat als je op je hoofdgerecht moet wachten, de tijd als vanzelf vliegt. Er valt zoveel te zien, er is zoveel dynamiek. Hier vette NEON-verlichting, en daar beneden een dj die staat te draaien. De taptafels, het prachtige Old school behang, de planten…. Tja voor je het weet staat het hoofdgerecht alweer op tafel en is dat het volgende waarbij je je ogen uitkijkt!

Nu hebben we vanavond een beetje dwars gedaan en eens wat anders als hoofdgerecht genomen dan wat je zou verwachten. Dus voor mij geen groot stuk vlees, waar Beers & Barrels om bekend staat, maar de Surf & Turf Bowl, met pulled chicken, kreeft, avocado, mango en red chilipeper. En voor mijn tafelgenoot een Surf & Turf. Gekozen “Turf” hierbij is de Face Melter, die bestaat uit Black Angus beef, cheddar, little gem, bacon, pulled pork en een gebakken eitje. De “Surf” hierbij is een halve kreeft! Zo, santé!

De gerechten zijn uiteraard heel verschillend en wederom doen we een change, zodat we elkaars gerechten kunnen proeven. De saladebowl is fris en kleurrijk en smaakt lekker. Ook de burger van mijn tafelgenoot is lekker smokey, all American way en dus zoals het hoort. De halve kreeft is ook lekker. In combinatie met de goede bieren en ambiance is het een heerlijke rock ’n roll avond. We zitten wel aardig vol al, maar er komt nog een dessert!

Dynamiek, reuring, vintage eyecatchers, stoer eten en stevige bieren…

Het is duidelijk, Beers & Barrels is echt bedoeld voor de Bourgondische eters. Met grote plateaus vol heerlijkheden, zoals een halve of hele kip, grote steaks en/of burgers die met geduld en liefde zijn bereid, bovenop hun schouder zien we het bedienend personeel van boven naar beneden lopen. Respect, lijkt me namelijk best pittig. Maar een ieder lijkt het hier naar zijn zin te hebben. Zo ook de gasten. Dynamiek, reuring, vintage eyecatchers, stoer eten en stevige bieren. Dat is Beers & Barrels.

Is Beers & Barrels dus nog altijd hip and happening…?

We sluiten de avond af met een toetje wat we samen kunnen delen en een cappuccino en een dubbele espresso. Op het plateau zien we een proeverij van alle nagerechten zoals sundae-ijs, Mississippi chocolate pie, carrot cake en mango cheesecake. Of dat er nog bij kan? Het ziet er zo heerlijk uit! Jaaah, dat kan er nog wel bij, en zo genieten we van de zoete heerlijkheden die Beers & Barrels als nagerechten te bieden heeft. Oké helder, geen calorieën tellen vanavond, maar wat een belevenis!

Dus op de vraag of Beers & Barrels nog altijd hip and happening is two years later, kunnen we een volmondige JAAAH(!!!!!) antwoorden.

  • Beers & Barrels vindt je aan de:
  • Ceresstraat 15-A1 te Breda
  • En is geopend: Ma- t/m Zondag van 15.00 u. t/m …….
  • Tel 076-3036200
  • [email protected]

Meer Bredase foodblogs… => 

[Bleue Bar Bistro] [De Veestallen] [Jan en Alleman] [Centwitch] [ZWART] [Beers & Barrels] [Moeke Ginneken] [De Saeck] [Gaudim] [Puick] [Visrestaurant Blini] [Eethuys 1535]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden