Gin-tonics alleen voor vrouwen en speciaal bier alleen voor mannen?

Foto: Amy Muller

Vorige week mocht ik een bezoekje brengen aan het unieke en intieme Gin and beer fest bij Pier 15. De overdekte skatehal van Breda. Na een succesvolle eerste editie bij Strand Binnen, vond het dit jaar bij de Pier 15 plaats.

Vrijdag 27 september en zaterdag 28 september was deze unieke locatie omgetoverd tot de Gin & Gin tempel van Breda.

Het was een beleving waar je bij moest zijn. De intieme sfeer het heerlijke eten en niet te vergeten de diversiteit aan Gin-Tonics en zelf gebrouwen biertjes was wat dit festival uniek maakte. Gin-Tonics zijn erg populair onder de vrouwen, maar ook de mannen genoten hier zichtbaar van. Maar hoe komt het dan dat dit toch vaker door vrouwen wordt gedronken dan door mannen? Mijn mening is hierin dat dit toch wel een eigen persoonlijke voorkeur is. Maar waarom wordt er dan toch altijd meer bier gedronken door de mannen dan door de vrouwen? Ik weet het niet, misschien dat jullie hierin mij het verlossende antwoord kunnen geven. Tenslotte ben ik zelf zowel een GT als een bier liefhebber.

Het festival was erg laagdrempelig, hierdoor was er ook ruimte voor de lokale en/of kleine brouwers. Waar voor ieder wat lekkers te halen was, een genot om erbij te zijn en de vooroordelen over vrouwen die bier
drinken los te laten!

Door: Amy Muller

Meer over Bier en Gin

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden