Nouveau Van Ham, “It’s all in the family….”

De naam hotel Van Ham doet bij de echte Bredanaar en overigens ook buiten Breda, niemand de wenkbrauwen optillen.

Uit het verleden kennen we allemaal de gezellige huiskamersfeer met Perzische tafelkleedjes op tafel. Maar Hotel van Ham is sinds 2013 omgedoopt naar een boutique hotel genaamd “Nouveau Van Ham.” Toen nam dochter Kelly in 2013 het kindje van haar vader voorzichtig over uit zijn armen, en beloofde net zo goed voor haar te zorgen, zoals hij dat decennia lang deed. Van Ham bleef in de familie en hoe!

Lounge-achtig maar toch huiselijk…

Want vandaag, anno 2020 ziet Nouveau van Ham er heel anders uit en loopt als een trein! Het hotel is dus een boutique hotel geworden en het interieur van het lunch café is opgefrist en veranderd van huiskamer-achtig naar lounge-achtig. Mooie diepe aardetinten, rijke materialen en de juiste verlichting zorgen voor een intieme sfeer. Maar…. het huiskamergevoel van wijlen haar vader heeft Kelly ondanks deze metamorfose perfect weten vast te houden. Wanneer we binnenstappen om een hapje te eten is het aardig vol en heerst er een gemoedelijke sfeer. De verse appeltaart staat in de vitrine te pronken.

Nouveau van Ham biedt voor ieder wat wils…

Maar wij zijn uitgenodigd voor de lunch en we worden door de serveerster vriendelijk naar een mooi plekje aan het raam gewezen. We hebben een schitterend uitzicht op het van Coothplein en op de winkelstraat. Er bestaat een gemêleerd gezelschap van gasten. Zakelijke “lunchers”, gasten van het hotel, shoppende dames etc… Ook een blik op de kaart geeft aan dat Nouveau van Ham eigenlijk wel voor ieder wat wils biedt. Authentieke gerechten versus trendy pokebowls, van verse Smoothies tot heerlijke volle koffie van Segafredo. Het valt meteen op dat de prijzen meer dan keurig zijn en we zijn dan ook benieuwd wat we mogen verwachten. We laten ons verrassen door de suggesties van de kok.

En dat is… voor mij de pittige Kip (volgens kaart en chef, een aanrader!). En voor mijn tafelgenoot het Ambachtelijke stoofvlees. Ik drink bij de pittige kip een heerlijke, frisse Franse Sauvignon Blanc en mijn tafelgenoot krijgt voor bij het stoofvlees een stevige, licht kruidige Malbec geserveerd. Bon apetit! De pittige kip is zeker een aanrader, en volgens de serveerster wordt er voor omgereden. Het brood is heerlijk vers en de kip is zacht ennuhhh pittig, ik krijg het er spontaan warm van! Maar met een prima wijn erbij om tijdig af te blussen is het goed te doen en zeker een aanrader zoals chef en kaart suggereren. Overigens zien de gerechten en keurig, vers en kleurrijk uit. Als we dan teruggaan naar de prijzen kunnen we niet anders dan concluderen dat de prijs-kwaliteitsverhouding zeker fair is.

Want ook het ambachtelijke Belgische stoofvlees wat gestoofd is in dubbelbruin La Trappe bier smaakt voortreffelijk evenals de goudgele krokant gebakken frietjes.

Of we nog een toetje lusten informeert de serveerster even later lachend, nou…ondanks dat ons buikje al aardig is gevuld, is er altijd nog wel plaats voor een toetje! De bediening is vlot en vriendelijk en ook de keuken is vlot. Dit maakt zeker dat het voor een zakelijke of werklunch een prima locatie is om af te spreken. Maar je kunt hier bij Nouveau van Ham ook heerlijk op je gemakje genieten zoals wij dat nu doen.

Voor mij bestaat het dessert uit de ijsmacaron met rood fruit, en voor mijn tafelgenoot het Karamel Bastogne-nestje. Ijs en een macaron, do I need to say more, dit is toch de guilty pleasure van elke vrouw. Smaak is uitmuntend, en de macaron krakend. In één woord heeeerlijk. Ook mijn tafelgenoot geniet van de verse stukken Bastogne koek en het volle, romige Karamelijs.

Nouveau van Ham is een heerlijke plaats om te genieten van een heerlijke koffie, een hoogwaardig ontbijt of lunch. Laagdrempelig maar toch heel stijlvol.

Iets te vieren?

Het is ook mogelijk om het restaurantgedeelte at te huren voor grotere groepen en voor diverse doeleinden Share dining, walking diner etc… En wil je dan niet meer naar huis… dan plof je heerlijk neer in een bed in één van de droomachtige kamers van Boutique Hotel Nouveau Van Ham!

Aanrader? Zeker weten.

Hotel Nouveau informatie

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen