Gevel en terras Boerke Verschuren van Johan de Vos besmeurd

Foto: Pixabay

De gevel en het terras van het Bredase café Boerke Verschuren van Johan de Vos zijn besmeurd met ketchup. Ook zijn posters met de tekst “Johan de V en Paul D. Opengaan = bloed aan je handen. Opruiing is bij wet verboden” aangebracht. De Vos, woordvoerder van ondernemers van tientallen regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) die dinsdagmiddag hun terrassen openen, spreekt van een “treurige actie”.

Wie verantwoordelijk is, is onbekend, zo meldt het ANP. “Toen ik vanmorgen bij mijn zaak aankwam, trof ik het zo aan. Het is treurig dat we op zo’n erg punt zijn gekomen dat dit gebeurt”, aldus De Vos. Hij zegt zich niet van de wijs te laten brengen door de actie en vanmiddag om 12.05 uur zijn terras gewoon te openen. “Dit betekent helemaal niets. Het is zonde van de ketchup, die had ik liever gebruikt voor een tosti.”

Verschillende afdelingen van KHN riepen hun leden eerder op om op 2 maart de terrassen tegen de regels in weer open te gooien. Ze vinden de horeca-lockdown onzinnig voor de buitenruimtes. Reden hun terras opgepoetst en wel buiten te zetten. Veel terraseigenaren verzonnen er een opvallende actie bij om zoveel mogelijk aandacht te trekken.

De Vos liet maandag weten dat het om een ludieke actie gaat en het niet de bedoeling is dat er ook geserveerd zou worden. De Bredase burgemeester Paul Depla en andere burgemeesters elders in het land zeiden maandag te zullen handhaven als mensen worden voorzien van een drankje of hapje op een terras. “Ik ga toch mensen bedienen. We zullen zien hoe lang het gaat duren voordat er wordt ingegrepen.” Hij riskeert daarmee een coronaboete van 4000 euro en andere mogelijke maatregelen van het gemeentebestuur.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen