Nu verkrijgbaar bij de slijterij: Mary Read Rum

Foto: Rutger Termohlen

Mary Read Rum is een 100% Nederlandse, handgemaakte Spiced Rum. Gefermenteerd en gedistilleerd uit de beste organische en natuurlijke ingrediënten. Een eerbetoon aan één van ’s werelds meest gevreesde en legendarische vrouwelijke piraten Mary Read.

Mary Read Rum is vanaf heden verkrijgbaar bij diverse (Bredase) slijterijen. Een nieuw drankmerk uit de koker van Breda Beverage Company, onder andere bekend van Ginneken Gin en NOAD bier.

Over Mary Read
Het leven van Mary Read kenmerkt zich door het maken van stoere keuzes. Ze werd rond 1685 geboren in het Engelse Devon, waar haar moeder de keuze maakte om haar als jongen op te voeden. Dit deed ze om de erfenis van haar vader op te kunnen strijken. Ze werkte als schippersknecht en meldde zich onder de naam Mark aan bij de Engelse marine om mee te vechten tegen de Fransen in de Spaanse successieoorlog. Zo kwam ze in België terecht waar ze verliefd werd op een Vlaamse collega binnen de cavalerie.  

Een herberg in Breda
Mary trouwde haar Vlaamse liefde en was eindelijk de vrouw die ze altijd wilde zijn. Vlak bij het Kasteel van Breda begonnen ze herberg De Drie Hoefijzers. Na enkele succesvolle jaren trof het noodlot hen, haar man werd doodgestoken en Mary stond weer voor een moeilijke keuze. Ze meldde zich opnieuw als man aan bij de Nederlandse marine en vertrok richting West-Indië.

Piraat in de Caraïben
Onderweg werden ze overvallen door piraten en Mary koos om zich daarbij aan te sluiten. Op het schip van kapitein Jack Rackham was het zijn vriendin Anne Bonny die ontdekte dat Mary een vrouw was. Mary groeide samen met Bonny uit tot de meest beruchte vrouwelijke piraten uit de Gouden Eeuw van de Piraterij. Vanwege haar onverschrokken meedogenloosheid kreeg ze de bijnaam ‘Bloody Mary’. Mary Read stierf in 1721, nadat ze in Jamaica met de hele bemanning gevangen werd genomen en tot dood veroordeeld.

Een stoere Spiced Rum, zacht van smaak.
Mary Read Rum is stevig, lichtzoet en romig van smaak. Met de beste rum als basis, spiced met kaneel, piment, foelie en butterscotch. Heerlijk puur met ijs of in de mix. Voor het ontwerp van het label tekende de Bredase kunstenaar en tattoo artist Rutger Termohlen.

  • Nu verkrijgbaar bij uw slijter en drankenspeciaalzaak. Kijk voor meer informatie op: www.maryreadrum.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen