Het is Zonnig bij Strand Binnen

Zonnig blijkt een schot in de roos voor het Bredase publiek.
Foto: Strand Binnen

Met de aangename temperaturen van de afgelopen tijd valt er in en rond Breda genoeg te beleven. Zo ook bij Strand Binnen, waar inmiddels al twee keer Zonnig is georganiseerd in samenwerking met de mannen van XXL Events & Artists. En hopelijk volgen er nog vele zonnige edities…

Het idee
Het idee voor Zonnig ontstond tijdens Koningsdag, toen Club Tropicana bij Strand Binnen werd georganiseerd. Vanwege de slechte weersvoorspellingen werd het festival naar binnen verplaatst. Buiten was er slechts een kleine area met een eenvoudige dj booth, waar een paar beginnende dj’s plaatjes draaiden. “Het Bredase publiek blijkt een lekker zonnetje zo te waarderen dat ze de voorkeur gaven aan de veel te kleine area buiten in de zon, boven de grote namen die binnen stonden”, aldus organisator Sipke Schrijnen van Strand Binnen. Met deze wetenschap hebben de mannen van Strand Binnen en XXL Events & Artists de krachten wederom gebundeld en is Zonnig ontstaan.

Zomers succes
Het bleek een schot in de roos, want zowel op de eerste als op de tweede editie kwamen 450 bezoekers af. Dit succes heeft volgens Sipke alles te maken met de laagdrempeligheid en de ontspannen sfeer. “De entree is gratis, het is lekker weer, er is goede muziek, er is een foodtruck en er zijn verkoelende drankjes voor een schappelijk prijsje. En dat allemaal op een zomerse locatie.” Over concurrentie vanuit de binnenstad maakt hij zich dan ook geen zorgen. “In de binnenstad zijn ook leuke, laagdrempelige evenementen, maar onze bezoekers kiezen bewust voor het feestje boven een terrasje.”

Wanneer?
Zonnig vindt de hele zomer iedere zondag plaats, mits er geen ander evenement geprogrammeerd staat bij het indoor strand. Het is bovendien van belang dat de weersvoorspellingen de naam van het event eer aandoen. Daarom kijkt Strand Binnen iedere donderdag of Zonnig de zondag daarna plaats kan vinden.

De volgende editie vindt, mits het zonnig is, plaats op zondag 26 juli.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden