Sumo Breda komt niet goed uit test Consumentenbond.

Tweederde (64 procent) van de onderzochte sushi onder de maat. De versheid en hygiëne verschillen per restaurant, maar geen van de restaurants uit het onderzoek heeft het allebei helemaal op orde. Sumo Breda kreeg slechts een 3,2 en eindigde op plaats 10 van de 20 onderzochte restaurants.

Het schortte in de twintig restaurants in de test vooral aan de hygiëne. De E.coli-bacterie, ook wel bekend als de poepbacterie, werd regelmatig aangetroffen. Sommige van de aangetroffen bacteriën duiden op het te lang of te warm bewaren van de sushi, andere duiden op een slechte hygiëne bij de bereiding, bijvoorbeeld door vuile snijplanken of het niet vaak genoeg wassen van de handen. Hoe minder vers en hygiënisch de sushi, des te groter is de kans op ziekteverwekkers.

“Juist bij sushi met rauwe vis, is het extra belangrijk dat de boel vers en schoon is”, vertelt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. In totaal haalden slechts twee van de restaurants een voldoende, een krappe 5,9. Sumo Breda was de enige restaurant dat onderzocht is in de regio Breda. Bekijk de testresultaten.

Als tip geeft de consumentenbond hoe je een restaurant kiest: “Ruik je vis, loop dan maar een deurtje verder. Verse vis ruik je niet!”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden