Brouwerij Frontaal zoekt investeerders via crowdfunding

Foto: Frontaal

Sinds 2013 is Breda een brouwerij rijker. Roel Buckens startte toen met Brouwerij Frontaal. Bevangen voor de biervirus tijdens zijn backpackavontuur in Australië, begon Roel te experimenteren met verschillende bierstijlen. En sindsdien is vraag naar zijn bier groter geworden dan het aanbod. Hoog tijd voor om daar verandering in brengen.

De vraag is nu zo’n 2500 liter per maand. Met het huidige opzet kan Frontaal hooguit 1000 liter per maand leveren. Daarom zoekt Frontaal investeerders zodat de productie opgeschroefd kan worden naar zo’n 300 liter per maand. Het streefbedrag is 120.000 euro. Momenteel hebben al 30 investeerders aangemeld, maar dat mogen er veel meer zijn. Heeft u interesse of wilt u meer weten over het crowdfundcampagne van Frontaal? Ga dan naar de website van Crowdaboutnow toe. Ook kunt u terecht op de informatiedagen van de brouwerij. Op dinsdag 29 september en donderdag 1 november bent u van 19:00 van harte welkom bij Brouwerij Frontaal aan de Veilingkade in Breda.

Met de  slogan “Beer for thought” wil Frontaal zijn bieren laten aanzetten tot denken. Om nieuwe smaken te ontdekken en te combineren. Elk seizoen brengt Frontaal een brouwsel wat het seizoen perfect belichaamt. Daarnaast heeft de brouwerij een  basisassortiment bestaande uit: Tankard, Lumberman, Bulldog en Biliard. Naast flessen en fusten gebruikt Frontaal ook growlers om bier in te bewaren. Growlers worden veel gebruikt in Amerika. Ze hebben een inhoud van 2 liter, makkelijk schoon te maken en hervulbaar. Growlers sluit je af met een beugeldop. Mits goed afgesloten kan een growler maximaal 3 maanden bier vers houden. De flessenlabels zijn ontworpen door Jenna Arts.

Brewda

Roel Buckens is naast brouwer ook oprichter van Brewda. Omdat volgens Roel Breda een goed bierfestival mist. Zodoende is hij met Brewda gestart. Dit jaar was de tweede edtitie en met succes. Bierliefhebbers en anderen gegadigen krijgen de kans om bieren van Nederlandse microbrouwerijen te proeven. Naast bier was er ook een koffietent en een kapsalon. Wilt u volgend jaar erbij zijn? Hou de agenda in de gaten of kijk op onze facebookpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen