Fijnproevers & Smaakbarbaren in Electron

Foto: Fijnproevers & Smaakbarbaren

In het weekend van 31 oktober en 1 november vindt in Electron foodfestival ‘Fijnproevers & Smaakbarbaren’ plaats. Niet alleen foodies komen aan hun trekken op dit festival; er is ook genoeg te ontdekken op het gebied van kunst, muziek en theater.

Brouwerij Frontaal en Wine Heroes zorgen ervoor dat je de lekkerste wijnen en (speciaal)bieren kunt proeven, die goed passen bij de gerechten die worden geserveerd. Wat kun je onder andere verwachten op foodgebied? Overheerlijke sushi van Crazy Sushi, malse saté van Hupsaté Foodtruck en smaakvolle worsten van Dokter Worst.

Pop-up café

Bredase koks Ralph Geerts, Jerome Didiër Court en Mikal Lefevre toveren het café van Electron om tot een pop-up restaurant. Ze bereiden de lekkerste ‘fijnproever- & smaakbarbaargerechtjes’, gemaakt van heerlijke streekproducten in samenwerking met Boerschappen.

Food Gallery

Op de Food Gallery tref je onder andere mobiele zeefdrukkerij Raaf. Illustrator Renie Lamers maakt zeefdrukken van eetbare inkt en papier. Door de materialen die Renie gebruikt zijn haar illustraties eetbaar, kwetsbaar en vergankelijk. Muziek is er onder andere van Back to Jazz en C’est si Bon.

Debatten, lezingen en workshops op de Food University

Het gehele weekend worden er debatten, lezingen en workshops georganiseerd. Zo gaan cabaretier en vegetariër Guido Weijers en Hanneke van Veghel in debat met schaapherder Stijl Hilgens en veeboer Sander van de Haar. Er zijn diverse workshops en proeverijen van bijvoorbeeld Cathy’s ijs en Crazy Sushi.

Praktische informatie

‘Fijnproevers & Smaakbarbaren’ is op zaterdag 31 oktober van 12.00 tot 23.00 uur te bezoeken. Op zondag 1 november ben je van harte welkom tussen 12.00 en 22.00 uur. Het festival vindt plaats in Electron op de Belcrumweg 19 te Breda. De entree is gratis. Meer informatie over het festival is te vinden op de website van ‘Fijnproevers & Smaakbarbaren’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden