‘Rokers binnenkort ook op terras niet meer welkom’

Foto: Freek van den Bergh / Novum

In cafés en restaurants mocht roken al niet meer. Volgens horeca-specialist Wouter Verkerk duurt het niet lang meer voordat ook de buitenruimte rookvrij is.

“Steeds meer klanten vragen naar een rookvrij terras. Ze vinden het vies om in de rook van een ander te zitten,” vertelt Verkerk aan het AD. Mensen zitten niet meer te wachten op een walm sigarettenrook als ze net aan hun eten beginnen, stelt de horeca-specialist.

Rookvrije horeca

Toch zijn er verschillende partijen die een rookverbod in de horeca niet zien zitten. “We zien een volledig rookvrije horeca helemaal niet zitten. Het terras is juist de enige mogelijkheid voor ondernemers om roken aan te bieden,” aldus Joris Prinssen van Koninklijke Horeca Nederland.

Ook Ton Wurtz van Stichting Rokersbelangen vind het maar niets. “Buiten kijken mensen je vreemd aan als je rookt,” zegt hij tegen het AD. “Dat leidt op het terras soms tot spanning tussen rokers en niet-rokers. Ik hoop dat mensen er steeds samen proberen uit te komen. Je mag van de wet al op zo weinig plekken roken.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden