Gaafste plekken van Breda

Door een kinderjury en vakjury zijn de gaafste plekken van de regio Breda gekozen. De rapportcijfers lagen soms erg dicht bij elkaar, zo bleek bij de bekendmaking van de winnaars in Het Visserskot.

Vanaf begin april is Go-Kids samen met Breda.nieuws.nl en Het Stadsblad op zoek gegaan naar de Gaafste Plekken van de regio Breda.

Genomineerden in vier categorieën

Iedereen kon online stemmen tot eind april in de volgende categorieën: Kunst & Cultuur, Erop uit, Natuur en Eten & Drinken. Alle online stemmen leverden per categorie drie genomineerde plekken op. Voor de “Gaafste Cultuur plek” waren dat Mad Science , Poppentheater MUZIPO en Pathé. De genomineerden voor het “Gaafste Uitje” waren Kids-Time, Monkey Town Breda en Zwembad Ponderosa. In de categorie Natuur hadden Het Aardbeienterras, Boerderij Wolfslaar en Reptielenhuis De Aarde de meeste online stemmen. En de genomineerden voor de “Gaafste Horecaplek” waren Dennenlucht, De Steengroeve en Familierestaurant De Rithse Hoeve. In de meivakantie hebben een kinderjury en een vakjury alle 12 genomineerden beoordeeld.

Kinderjury en vakjury

De vakjury bestond uit Goof Lukken van de NHTV, Pim de Jager van het Jeugdcultuurfonds Breda en het Jeugdsportfonds Breda en Daniël de Laat van Breda.nieuws.nl. De kinderjury bestond uit jongens en meisjes uit de regio. De kinderen hebben alle locaties bezocht en een officieel juryrapport ingevuld.

Jury Verkiezing Go Kids Breda

De kinderjury nam haar werk echt serieus. De rapporten waren zeer volledig, erg eerlijk en goed positief kritisch. Op 18 mei maakten we tijdens een feestelijke finaledag de winnaars bekend. Het was een spannende finale, de eindcijfers lagen heel dicht bij elkaar want alle plekken waren “Super Gaaf” aldus de kinderjury.

Kinderjury Verkiezing Go Kids Breda

Kinderjury Gaafste Plek Verkiezing Go-Kids: Achterste rij (v.l.n.r) Ryan, Nino, Manu, Femke, Merel. Voorste rij (v.l.n.r) Annelisa, Quinten, Loïs, Luuk

De trotse winnaars

  • Gaafste Natuurplek van de regio: Boerderij Wolfslaar
  • Gaafste Horecaplek van de regio Breda: De Steengroeve
  • Gaafste Uitje van de regio Breda: Kids-Time
  • Gaafste Cultuurplek van de regio Breda: Mad Science

Alle juryleden werden door Go Kids Breda hartelijk bedankt voor hun bijdrage en alle genomineerden en de winnaars zijn heel hartelijk gefeliciteerd!

Dossier: Fotoreportages
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen