Wijnproeffestival op Grote Markt

Foto: Maurice Haaij

Een primeur op het gebied van wijn: het Werelds Breda Internationaal Wijnproeffestival, zondag 5 juni op de Grote Markt.

Het internationale wijnproeffestival geeft de kans om 42 druifsoorten afkomstig uit 13 landen van maar liefst 50 wijnhuizen te proeven met als doel kennis te maken met en te genieten van de wijnen die de wereld te bieden heeft. Ja! Breda, Gold, Zeezicht, de Boterhal, Samsam, ’t Hart van Breda, Barista Café en Het Voske zullen elk van een uniek land een mini wijnproeverij aanbieden van 3 verschillende wijnen, opbouwend van smaak. Daarnaast zullen er 5 bareilanden, elk met een uniek land, tussen de terrassen staan waar u met gemiddeld 12 wijnen per bar kennis kunt maken.

uniek wijnevenement

“Dit is een uniek wijnevenement wat voor het eerst hier in Breda wordt gehouden”, zegt organisator José van Haperen van Lunchcafé Ja! Breda. “We hebben het groots aangepakt, dit is met wijnen nog niet eerder gedaan. Er zijn meerdere sommeliers aanwezig die u alles over de wijnen kunnen vertellen. Het evenement is voor en door mensen die een passie hebben voor wijn. Laat je verrassen door bekende en onbekende druifsoorten van over de hele wereld.” Het festival begint op 5 juni om 12 uur en er zal aan de bareilanden geschonken worden tot 22 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen