Drie nieuwe filmpremières in Chassé Cinema

Foto: Wim Verhoeve

Deze week gaan So help me God, La Holandesa en The Guernsey Literary Society in première. In Sohelp me God staat de buitengewone, extravagante Anne Gruwez centraal. Als onderzoeksrechter inBrussel verzamelt ze bewijs op plaatsen delict, heropent ze onopgeloste zaken en werkt ze nauwsamen met rechercheurs van de politie. In La Holandesa zijn Maud en Frank op vakantie in Chili voor een nieuwe start.

Na jarenlang proberen, hebben ze te horen gekregen dat ze nooit kinderen kunnenkrijgen. Maar Maud accepteert het niet en verdwijnt na een knallende ruzie. In The Guernsey Literary Society ontvangt de jonge schrijfster Juliet een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub diein de Tweede Wereldoorlog het eiland Geurnsey heeft opgericht.

Haar nieuwsgierigheid is gewekt en ze besluit om naar het eiland af te reizen. Tijdens de meivakantie beleven Buurman & Buurman
nieuwe avonturen in Buurman & Buurman bouwen een huis. De favoriete Buurmannen bedenkenweer de briljantste oplossingen voor hun alledaagse problemen. In het kader van het filmcollege Kopstukken wordt op dinsdag 1 mei de nieuwe film van Wes Anderson vertoond: Isle of dogs.

Tijdens de woensdag wordt De achtste dag vertoond. De documentaire neemt de kijker mee naar de zeven spannendste dagen van 2008, toen het Europese financiële stelsel in elkaar klapte. Aan de hand van de reddingsoperatie van Fortis/ABN-Amro, nemen de Europese leiders van toen ons mee naar wat er in de achterkamers van macht gebeurde en delen ze hun inzichten, frustraties en angsten.

Reacties

Cookieinstellingen