Torenbeklimmingen op Koningsdag

Foto:

Op Koningsdag organiseert Gilde De Baronie twee beklimmingen van de toren van de Grote Kerk. Om 14.00 uur en 15.00 uur kun je de toren op onder begeleiding van een van de stadsgidsen. Een mooie kans om het Oranjefeestje eens van boven te bekijken.

De ruim 97 meter hoge toren van de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk van Breda is gebouwd tussen 1468 en 1509 in Brabants gotische stijl. Breda vierde in 2009 het 500-jarig bestaan van dit unieke beeldmerk van de stad. De toren is via een wenteltrap te beklimmen onder leiding van een stadsgids van het Gilde De Baronie, die uitleg geeft over de bezienswaardigheden in dit middeleeuwse bouwwerk, zoals de Nassauklok (± 3500 kg) en de voormalige torenwachterskamer. De omloop, op ± 60 meter hoogte, biedt een prachtig uitzicht over het historische stadshart van Breda en de verre omgeving.

De torenbeklimming kost € 5,00 en duurt een uur. Aanmelden op de dag zelf bij de balie van de Grote Kerk (Kerkplein 2, Breda). Deelname is op eigen risico. Minimum leeftijd: 12 jaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden