Moordenaar (17) van 15-jarige Megan krijgt zwaarste straf

Foto: Pixabay

De 17-jarige jongen die anderhalf jaar geleden de 15-jarige Megan doodstak, is vandaag door de rechtbank in Breda veroordeeld tot 2 jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Dat is de maximale straf die minderjarigen in Nederland kunnen krijgen. De uitspraak werden achter gesloten deuren gedaan.

35 steekwonden
De veroordeelde jongen is de ex-vriend van Megan. Op 19 augustus 2019 stak hij haar dood in het huis van haar moeder. Dit deed hij door haar 35 steekwonden toe te brengen. De verdediging van de jongen beweerde dat het ging om zelfverdediging. Uiteindelijk veegde de rechtbank deze verklaring van tafel en veroordeelde de jongen tot de maximale straf.

Opluchting
Deze uitspraak is een opluchting voor de ouders van Megan, die in de rechtbank een emotionele verklaring gaven. “Er is op 19 augustus ook een gedeelte van mij doodgegaan”, sprak haar vader in de rechtbank. Haar moeder stond vooral stil bij het moment dat ze het ‘zielloze en koude’ lichaam van haar dochter voor het eerst zag: “Een beeld dat voor altijd op mijn netvlies gegrift staat.”

Reacties

Cookieinstellingen