Week van het Water 2015

Moerdijk

Foto expositie/informatiepunt waterprojecten (Roode Vaart, Markt Standaarbuiten/ waterberging Fijnaart) en video vertoning Waterraps van Oogpunt.

Breda
Voor basisschoolkinderen (genodigden).

Breda

De rioolwandelingen zijn om 10:00, 11:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Wilt u zich 10 minuten van te voren melden bij de witte tent voor Holland Casino (aan de Vlaszak). U zult een overall, helm, mondkap en laarzen krijgen. U hoeft geen speciale kleren mee te nemen, maar besef dat u het riool in gaat. De rioolwandelingen gaan in principe altijd door, tenzij het hard regent. Bij twijfel kunt u op die dag contact opnemen met de heer Jan van Groesen 0765299421. Voor vragen kunt u contact opnemen met [email protected] De rioolwandelingen zijn op eigen risico. Maximaal 12 personen per wandeling, vanaf 12 jaar.

Zundert

Door wethouder de Beer wordt het eerste watertappunt in de gemeente Zundert geopend.

Steenbergen

U kunt voor informatie en het stellen van al uw vragen over de Waterberging Volkerak-Zoommeer terecht tijdens inloopspreekuren. Kom daarvoor naar de Bibliotheek Steenbergen aan de Blauwstraat 30 op woensdag 22 april tussen 13.00 en 15.00 uur. Ron Lambregts vertelt u er alles over.

Bergen op Zoom

Dwars door West-Brabant loopt een grote afvalwaterpersleiding waarmee het rioolwater van veel huishoudens en bedrijven naar de rioolwaterzuivering in Bath wordt afgevoerd. Het Persstation in Bergen op Zoom is één van de drie pompstations waarmee dat water wordt verpompt. Neem een kijkje in de hal met de grote pompen.

Roosendaal

Kinderen gaan onder begeleiding van proffessor Watersnor ontdekken wat voor bijzondere plantjes en dieren in en om het water leven.

Breda
Na een boottocht vanaf de haven in Breda komt u aan in het Markdal. Daar krijgt u een rondleiding door dit prachtige gebied waar natuur en water sterk verbonden zijn, zowel in de historie als tegenwoordig. De brede oevers van het markdal vangen bij hoge waterafvoeren op deze rivier namelijk het overtollige water op.

Woensdrecht

U kunt voor informatie en het stellen van al uw vragen over de Waterberging Volkerak-Zoommeer terecht tijdens inloopspreekuren. Kom daarvoor naar de Bibliotheek Hoogerheide aan de Huijbergseweg 3a in Hoogerheide op woensdag 22 april tussen 15.00 en 17.00 uur. Jikke Kuijpers vertelt u er alles over.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden