ABN AMRO geeft les over omgaan met geld op basisschool Bavel

Medewerkers van ABN AMRO geven tijdens de Week van het Geld aan leerlingen van basisschool De Spindel in Bavel les over omgaan met geld. Met ‘Bank voor de klas’ leren kinderen in de week van 9 tot en met 13 maart onder andere over sparen en verantwoord besteden. Dit jaar geven de banken tijdens de Week van het Geld in Nederland een recordaantal van 4500 gastlessen.

Ernst Boekhorst, Directeur ABN AMRO Foundation: “ABN AMRO vindt financiële educatie van kinderen belangrijk, omdat de bank wil bijdragen aan de bewustwording van de waarde van geld. Met de gastlessen hoopt de bank kinderen op een leuke manier verstandig te leren omgaan met geld. Als kinderen goed met geld om kunnen gaan, dan hebben ze daar hun hele leven profijt van.”

ABN AMRO in de klas

Leerlingen doen met de medewerker(s) van ABN AMRO een interactieve quiz over geld. Hierin is aandacht voor verschillende thema’s, zoals ‘zelf geld verdienen’ en ‘sparen en vooruitkijken’. Naar aanleiding van de quiz komen de kinderen vaak ook zelf met vragen uit de praktijk, zoals : ‘Waar bewaart de bank al dat geld?’

Over de Week van het Geld

De Week van het Geld wordt georganiseerd door Wijzer in geldzaken. Dit is een initiatief van het Ministerie van Financiën, De Nederlandse Bank, ABN AMRO en zeven andere banken. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter en geeft op 9 maart het startsein voor de vijfde editie van de Week van het Geld.

Bron: persbericht ABN AMRO

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden