CDA Wethouder Bergkamp opent nieuwe aanlegsteiger van 120 meter aan de Haven

BREDA – Breda heeft er 120 meter aan aanlegsteiger bij. Woensdagmidag knipte CDA wethouder Bob Bergkamp met assistentie van Marijn van Dijke van BootjeVaren Breda het lint door. Daarmee is een nieuw deel passantenhaven aan de Prinsenkade officieel geopend.
“Een beetje afhankelijk van de lengte van de boten kunnen er twaalf tot vijftien terecht”, verwacht Van Dijke. Daarmee is de capaciteit van de passantenhaven aan de Prinsenkade en de Nieuwe Prinsenkade met zo’n dertig procent uitgebreid.
De zichtlocatie is een prima uitbreiding voor de toeristische aantrekkelijkheid van de stad, weet ook kwartiermaker binnenstad Leo Grunberg. “Dit is een fantastische kwaliteit die je als stad hebt en die je kunt uitbouwen.”
Ook Bob Bergkamp verwacht dat. “We zetten weer een mooie stap in de toeristische toevoeging van Breda. Het maakt de stad aantrekkelijk.” Van Dijke kan het alleen maar eens zijn met de wethouder. “Als je dit zo ziet, dan hadden we dat eigenlijk al eerder moeten hebben.”
Van Dijke en havenmeester Kevin Schrijvenaars zien de belangstelling groeien. “Er wordt echt weer over Breda gesproken”, geeft Van Dijke aan. “Je spreekt mensen die voor het eerst sinds jaren weer in Breda zijn. Dit maakt het echt zoveel leuker dan aanleggen met uitzicht op een leeg CSM-terrein.”
BootjeVaren tekende woensdagmiddag ook een overeenkomst voor beheer tot en met het eind van het komend seizoen, november 2016.

Bron: CDA Breda | Altijd op de hoogte van het nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden