Minister Kamp opent eerste kantoren met ‘eigen’ start- en landingsbaan

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft vrijdagmiddag Nederlands eerste kantoor met ‘eigen’ start- en landingsbaan geopend op Breda International Airport. Naast minister Kamp was ook Martin Schröder, luchtvaartpionier en ambassadeur van Seppe Airparc bij de opening aanwezig.

Seppe Airparc is het nieuwe onderdeel van Breda International Airport waar de kantoorgebouwen met inpandige hangars zijn gerealiseerd. Ondernemen én vliegen gaan er hand in hand. Het vliegveld van Breda geldt als een economische motor van de regio.

De kantoorgebouwen met hangars en een start- en landingsbaan zijn geïntroduceerd voor bedrijven die regelmatig gebruik maken van een luchthaven en niet langer willen pendelen tussen zaak en vliegveld.

Minister Kamp: “vliegveld belangrijke bijdrage”
“Hier spreekt de dynamiek uit, die deze regio Breda kenmerkt. Dit vliegveld zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van de transportsector in deze regio”, aldus minister Kamp.

Breda International Airport werd tot nu toe vooral gebruikt voor recreatieve vluchten, maar met de komst van Seppe Airparc komt hier verandering in. De luchthaven wil voor de bevordering van de vluchten de verschillende activiteiten gescheiden houden. Daarom gaat Breda International Airport zich aan de zuidkant van het vliegveld op de zakelijke markt richten. De noordkant is bedoeld voor de recreatieve luchtvaart.

Op Seppe Airparc vestigen zich veel verschillende soorten bedrijven. Met name DGA’s (directeur grootaandeelhouders) en grotere bedrijven met een eigen vliegtuigexploitatie tonen veel interesse in het nieuwe concept. De eerste 8 van de 24 te bouwen units zijn nu geopend. Eén van de gebouwen is de nieuwe terminal, de overige 7 zijn kantoorpanden met eigen hangars.

Initiatiefnemer en directeur van Breda International Airport Stef Have kijkt al uit naar de twee volgende fases van dit project, waarvan de bouw eind van dit jaar begint.
Over Breda International Airport
Breda International Airport is sinds 1 januari 2008 in particuliere handen. Voorheen waren 13 Brabantse gemeenten, de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor West-Brabant gezamenlijk eigenaar. Eis van de voormalige eigenaren bij de overname was ‘de zakelijke markt op het vliegveld te vergroten’. Steeds meer luchtvaart gerelateerde bedrijven hebben inmiddels aangegeven zich te willen vestigen op Breda International Airport. Met de nieuwe inrichting van het vliegveld is heel veel beter mogelijk om zowel de recreatieve als de zakelijke markt te bedienen.

Over initiatiefnemer Stef Have
Stef Have is voormalig kapitein van de Koninklijke Luchtmacht. Have was als Apache-piloot twee maal op vredesmissie in Bosnië. Ook werkte hij voor de Nederlandse luchtmacht als Apache-instructeur in de Verenigde Staten. Have is aandeelhouder van het vliegveld dat hij samen met andere ondernemers in 2008 verwierf.

Reportage Zie Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden