Nieuw vraag- en aanbodplatform voor (ver)huur vastgoed

Foto: vastgoedbooking.nl

In Nederland staat zo’n 9% van de winkelpanden en 17% van de kantoorpanden leeg. Twee onderneemsters uit Breda denken daar verandering in te kunnen brengen. Hun initiatief, Vastgoedbooking.nl, moet de impasse doorbreken waar de vastgoedmarkt al vele jaren inzit.

Aan de keukentafel bedachten de twee dames – die beide geen achtergrond in vastgoed hebben – een concept dat aansluit op de behoeftes van deze tijd, zoals tijdelijk huren. Ze kregen snel een financiering rond en vorige maand ging Vastgoedbooking.nl online. Een vernieuwend vraag- en aanbodplatform voor flexibele huur en verhuur van commercieel vastgoed.

Flexibiliteit

Volgens Jasmijn Groen en Anne-Marie Segers mist de traditionele vastgoedbranche flexibileit. Dat ingrediënt hebben de twee dames in elk element van hun platform geprobeerd door te voeren. Uitgangspunt is om huren en verhuren zo eenvoudig mogelijk te maken en beter aan te sluiten op de vraag in de markt en doorzettende trends. Anne-Marie Segers: “Heel concreet betekent het dat op Vastgoedbooking.nl commercieel vastgoed staat dat ook voor korte termijn te huur is. Per dag, week, maand of jaar. Op ons platform kun je hier gericht naar zoeken. Uiteraard kan die korte termijn ook lange termijn worden. Verder geven we zowel huurder als verhuurder zelf de touwtjes in handen. De verhuurder plaatst zijn eigen advertenties, beheert de beschikbaarheid en heeft direct contact met de huurder. Zonder dure bemiddelaar. Zo kunnen huurder en verhuurder makkelijk online zaken doen en bij interesse snel een bezichtiging afspreken. Zelfs het huurcontract is online af te sluiten en dat is uniek in Nederland.”

Huur hoe lang je wilt

Door flexibiliteit te geven, willen de onderneemsters beweging brengen in de markt. Jasmijn Groen: “Geen jarenlange huurcontracten, maar huur hoe lang je wilt. Dus ook voor de korte termijn. Dat geeft veel vrijheid, geeft je onderneming ruimte. Niet alleen financieel, maar ook in je hoofd.” En dat is precies wat ondernemingen in deze tijd volgens hen nodig hebben, vooral startende. Anne-Marie Segers vervolgt: “Dromen hebben ruimte nodig. Het vinden van een perfect pand moet geen vervelende, frustrerende horde zijn. Het heeft juist iets magisch en geeft je ideeën vleugels. Daarom zijn we afgelopen week in Breda op zoek gegaan naar ideeën, dromen en wensen voor leegstaande panden.” In Breda, waar zo’n 10% van de winkels leegstaat, werd aan de Ridderstraat een winkel bestickerd met de vraag ‘Welke winkel wil jij hier?’ Voorbijgangers gaven massaal inspiratie en schreven op het pand wat voor winkel ze hier graag zouden willen of wat voor zaak ze hier zelf zouden willen starten. Anne-Marie: “De komende maanden zit hier een mannenkledingzaak. Maar daarna? Misschien heeft iemand door deze actie wel een briljant idee gekregen en is een zaadje geplant.”

Van bezit naar gebruik

Uiteraard spelen de crisis en mede daardoor angst om te ondernemen een grote rol in leegstand. Maar er zijn meer zaken die de oorzaak zijn van stagnatie in de markt. De vastgoedmarkt speelt eenvoudigweg niet snel genoeg in op verschuivende trends. Jasmijn: “Tegenwoordig gaan we slimmer en efficiënter om met tijd en maken we optimaal gebruik van technologische resources. Vastgoed kan hierin niet achter blijven, dat zie je bijvoorbeeld terug aan een opkomst van Airbnb. Uren speuren totdat je leuke locatie hebt gevonden, om er na weken achter te komen dat het pand niet beschikbaar is voor periode die je zelf in gedachte had? Dat kan gewoon niet meer. Daarnaast hechten we steeds meer waarde aan flexibiliteit. Flexibele werkplekken zijn gewild, net als het delen van bedrijfsruimtes inclusief faciliteiten. Er komen steeds meer tijdelijke pop-up stores die mensen voor bepaalde tijd weten te verrassen. We gaan van bezit naar gebruik. Daarom moet het voor vastgoedeigenaren niet meer primair om assets draaien, maar het management ervan. Met Vastgoedbooking.nl denken we zowel huurder en verhuurder een platform te geven die toekomstproof is.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden