Brabantpark

Brabantpark is een wijk ten oosten van Breda. De wijk dateert uit de jaren veertig, en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste wijk van Breda.
Doordat er veel onderwijsvoorzieingen zijn is de wijk enorm populair bij studenten. Niet alleen studenten, maar ook jonge gezinnen weten de wijk steeds vaker te vinden. De huizenprijzen zijn relatief laag, en de voorzieningen en het openbaar vervoer zijn uitstekend. Bovendien is Brabantpark met zijn parken en vele bomen een groene wijk en ligt het gunstig ten opzichte van het centrum van Breda. Ook voor ouderen zijn er genoeg voorzieningen en diverse wooncentra.
De wijk heeft in de loop der jaren een behoorlijk gemĂȘleerde bevolkingssamenstelling gekregen. De voornamelijk vierhoge flats en eenvoudige eengezinswoningen zijn voor het grootste deel gebouwd tussen 1950 en 1960.

De voormalige Michaëlkerk heeft in 2008 plaats gemaakt voor een complex met daarin een nieuwe Michaelkerk, de bibliotheek en appartementen. De karakteristieke ronde toren, het kenmerk van de wijk, is behouden gebleven en doet dienst als kapel. Ook is er een protestante kerk, de Marcuskerk.

De wijk kent twee kleinere winkelcentra (aan de Hooghout en aan de Epelenberg) en een groter centrum aan het Brabantplein. Ook is er gemeenschapshuis de Poelewei. Een groot park met eendenvijver ligt centraal in de wijk en ligt naast een een groot sportveld en twee kleine speeltuintjes. Langs het veld en de vijver lopen ruime wandelpaden.

Brabantpark Festival is een jaarlijks terugkerend evenement. Aan de Nieuwe Inslag is Bredase Hockey Vereniging Push.

Reacties

Cookieinstellingen