Van studentenkamer naar paleis

Foto: Pixabay publiek domein

Nu de scholen en universiteiten weer zijn begonnen en de collegebanken vol zitten met kersverse studenten, is ook de jacht op een kamer weer losgebarsten. Duizenden studenten nemen komende tijd in hun intrede in een kamer, studio of appartement.

Maar hoe zorg je ervoor dat je nieuwe stekkie een sfeervolle plek wordt? Hier een aantal budgetvriendelijke tips voor wat gezelligheid in huis:

Urban jungle

Een beetje groen in huis kan wonderen doen, zowel voor de sfeer als je gezondheid. De ‘urban jungle’ is ook nog eens helemaal hip. Cactussen, hangplanten, (kleine) palmboompjes: niets is te gek. Diverse planten zijn ook nog eens een natuurlijke luchtverfrisser, niet verkeerd als je zelf geen schoonmaakprins(es) bent.

Pallets

Als je met weinig geld een (studenten)kamer wilt inrichten, dan zijn Ikea en tweedehandswinkels je beste vrienden. Maar als je een beetje handig bent, dan kun je ook zelf je meubels klussen. Met oude pallets kun je heel gemakkelijk een bed, tafel of loungebank maken. Maak je meteen indruk op je huisgenoten!

Foto’s aan de muur

Om je snel thuis te voelen op een nieuwe plek, werkt niets zo goed als het verzamelen van persoonlijke spullen. Een mooie foto op canvas doet wonderen voor de sfeer in huis. Maar je kunt voor een wat robuustere look ook een foto op aluminium laten drukken. Hiermee kun je je liefde voor je kat, moeder of vrienden vereeuwigen in je studentenkamer.

Balkonfeestje

Heb je het geluk dat je een balkon in huis hebt? Met een bezoekje aan het tuincentrum kun je hier in no time een fijne plek van maken. Zo zijn er  hangbarbecues voor mooie zomeravonden en kun je met houten planken heel gemakkelijk een barretje maken. Voor je het weet heb je de hele straat over de vloer.

Reacties

Cookieinstellingen