Zeven tips om sneller je huis te verkopen

Foto: Publiek domein

Woningzoekers kunnen zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur zonder afspraak bij huizen binnengluren die te koop staan. De uitgelezen kans voor verkopers om de bezoekers geïnteresseerd te laten maken in hun woning. Uit onderzoek blijkt namelijk dat woningen die te bezichtigen zijn tijdens de Open Huizen Dag sneller worden verkocht. Maar wat kunnen kopers doen om hun huis zo snel mogelijk te verkopen?

De Telegraaf stelden wat tips op voor kopers om de woning zo goed mogelijk uit de verf te laten komen.

1. Voer klusjes uit in het huis. Het is belangrijk dat alles goed is onderhouden. Lekkende kranen, verfwerk dat niet is bijgehouden en vloerbedenking die los zit, komen niet goed over op potentiële kopers.
2. Geef bezoekers de gelegenheid om rustig rond te kijken en vragen te stellen. Geef eerlijk antwoord op hun vragen en verwijs indien nodig naar de makelaar.
3. Zorg dat er geen ‘stoorzenders’ aanwezig zijn tijdens de Open Huizen Dag, zoals gillende kinderen en blaffende honden. Het is sowieso aan te raden om huisdieren tijdelijk ergens anders onder te brengen, omdat sommige potentiële kopers het niet zien zitten om een huis te kopen waar huisdieren hebben gewoond.
4. Iedereen wil een ruim huis hebben. Creëer daarom ruimte. Overbodige troep kan je beter tijdelijk opbergen in kasten of op zolder. Tevens is het aan te raden om zoveel mogelijk licht naar binnen te laten komen, dit creëert een ruimtelijk gevoel.
5. Het is een goed idee om kijkers na enkele dagen uit te nodigen voor een officiële bezichtiging. Noteer daarom de naam, het telefoonnummer en e-mailadres van bezoekers.
6. Zorg dat er bij wijze van spreken van de vloer kan worden gegeten. Een schoon huis ziet er veel aantrekkelijker uit voor potentiële kopers.
7. Zorg voor een huiselijke sfeer. Denk hierbij aan het bakken van een appeltaart voor een lekkere geur, bloemen en het aansteken van kaarsjes.

Leer meer

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden