NVM Open Huizen Dag succesvol

Foto: Publiek domein

De deelnemende huizen aan de NVM Open Huizen Dag hebben zaterdag 2 april weer veel belangstellenden getrokken. Alle deelnemende huizen bij elkaar kregen zo’n 135.000 bezoeken.

“Wel minder woningen die meededen, maar opvallend genoeg niet minder kijkers. Weer een bevestiging dat er meer en meer mensen zich op de koopmarkt oriënteren. Niet gek, gezien de super lage rente en het feit dat het aantal woningen dat te koop staat snel daalt, de markt verkrapt zeker tot circa €350.000”, aldus Ger Hukker.

Bezoekers oriënteren zich vandaag massaal op een nieuwe woning. De NVM Open Huizen Dag kenmerkte zich door een gezellige drukte. Er waren huizen waar de bezoekers echt in de rij moesten staan om binnen te komen. En helaas ook een beperkt aantal huizen die geen bezoekers ontvingen.

In totaal deden vandaag zo’n 37.000 huiseigenaren mee aan deze voorjaarseditie van de NVM Open Huizen Dag. Dit aantal bedroeg bij de najaarseditie in oktober nog 41.000. Deze teruggang heeft met name te maken met het einde van de crisis, maar procentueel gezien is de NVM Open Huizen Dag qua deelname nog steeds erg succesvol.

“Er staan nu minder huizen te koop. Dan is het logisch dat er ook minder verkopende deelnemers zijn”, zegt Hukker. “We zijn blij dat de huizenmarkt grotendeels de wind weer in de rug heeft en dat we weer vooruit kunnen kijken. De woningmarkt wordt gestut door de bijzonder lage rente en door aantrekkelijke huizenprijzen in een groot deel van ons land. Naar verwachting zal de rente de komende tijd op een redelijk laag niveau blijven staan.”

“De bezoekcijfers van funda gingen de afgelopen dagen door het dak: woensdag, donderdag en vrijdag waren er gemiddeld 1,5 miljoen bezoeken per dag. De laagdrempelige manier van oriënteren op funda en het daadwerkelijk binnenkijken tijdens de NVM Open Huizen Dag, blijkt keer op keer een succesformule”, aldus Marc Duijndam, CEO van funda.

De NVM Open Huizen dag wordt elk half jaar gehouden: in het najaar en in het voorjaar. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 1 oktober.

Je huis te koop zetten op Breda Nieuws?

Neem contact met ons op en wordt Koopwoning van de Week.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden