Breda en AlleeWonen maken 76 huizen ‘Nul-op-de-Meter-ready’

Foto: BredaWoont

De Gemeente Breda en AlleeWonen slaan de handen ineen om 76 sociale huurwoningen in Geeren-Zuid te transformeren tot ‘Nul-op-de-Meter-ready’, maar ook tot zogenoemde ‘Nul-op-de-Meter’ woningen. Door een dak vol zonnepanelen en een waterpomp op het dak leveren de woningen ongeveer evenveel op als dat ze gebruiken. Het project staat gepland voor 2017.

De NOM-ready woningen worden al klaar gestoomd voor de panelen en de waterpomp, maar krijgen in eerste instantie alleen een nieuwe isolatieschil. Het is aan de bewoners of ze kiezen voor NOM-ready of gelijk voor een NOM-woning gaan. Door de aanpak van de Gemeente Breda en AlleeWonen worden de woningen comfortabele en energiezuinig, met een frisse uitstraling.

Het zal gaan om 76 huurwoningen aan de Leeghwaterstraat, Rombout Keldermansstraat, Hendrik Berlagestraat, Philips Vingboonsstraat en Melchior van Herbachstraat. In intensief overleg met de is dit plan, wat de naam Deelplan 5 krijgt, tot stand gekomen. In eerste instantie zouden de woningen gesloopt worden, maar de bewoners gaven aan er graag te blijven wonen.

De woningen worden door de transformatie een stuk milieuvriendelijker. De gasaansluiting zal verdwijnen, omdat het hele huis op elektriciteit zal draaien. Wethouder Paul de Beer van Duurzaamheid is blij met het project laat hij weten op de site van de Gemeente: “Wij vinden het als gemeente belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energieneutraal worden. Dat draagt bij aan onze doelstelling om in 2044 een energieneutrale stad te zijn.”

• Bezoek de website van Deelplan 5 voor meer informatie

 

Bron: Breda Woont | Bekijk de koopwoningen in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden