Slim wonen in appartementen van De Kyker

Foto: BredaWoont

Bent u op zoek naar een mooi appartement vlakbij het centrum van Breda? Dan is de Kyker voor u misschien wel de ideale uitkomst.

Op enkele minuten fietsen van de binnenstad bouwt Heijmans aan de nieuwe woningen. Het plan bestaat uit 85 appartementen variërend in grootte van circa 78 m2 – 213 m2. Deze appartementen zijn gelegen in de hoogbouw van torenappartementen verspreid over 10 verdiepingen en in een laagbouw van drie verdiepingen langs de Zwijnsbergen- en Zorgvlietstraat.

Dankzij de vele zonnepanelen en de toegepaste isolatievoorzieningen wordt het complex energiezuinig. Bijkomstig voordeel is dat de servicekosten daardoor ook laag zijn. Ieder appartement krijgt onder meer een eigen tuin of balkon op het zuid-westen. Ook is er een berging zowel voor de fiets als inpandig voor de wasmachine/technische ruimte. Het appartement wordt voorzien van vloerverwarming, een complete badkamer en een individueel gasgestookte CV-ketel.

Heijmans heeft het ontwerp flink onder handen genomen. Zoveel mogelijk appartementen hebben een balkon op de zonnige kant en met volop privacy. Het complex kent een ruime hal bij de entree, die naast twee liften ook een gemeenschappelijke ruimte met een multifunctionele invullingsmogelijkheid. Daarbij wordt gedacht aan een vrijblijvende ontmoetingsruimte, met bijvoorbeeld een leesruimte, bibliotheek, mogelijk een spreekuur van de wijkverpleegkundigen.

De Kyker wordt het eerste appartementencomplex van Heijmans waarin het slimwonen huisbesturingssysteem toegepast gaat worden. “De mensen met wie we hierover spraken tijdens de informatieavond waren ook hier zeer enthousiast over”, aldus een woordvoerder van de ontwikkelaar. “Heijmans is, net als deze mensen, van mening dat hiermee stappen richting de toekomst gemaakt worden.”

Met het slimwonensysteem kan niet alleen het energieverbruik gemonitord op de telefoon of tablet, of de thermostaat worden bediend. “Nu gaan wij verder door de plafondlichtpunten te koppelen en deze ook intelligent te maken. Ook wordt de rookmelder gekoppeld aan de lichtpunten. Zodra een rookmelder geactiveerd wordt gaan daardoor alle lampen in het appartement automatisch aan.”

Bewoners kunnen met één ‘alles-uit’-schakelaar bij de voordeur licht uitschakelen in de gehele woning. “Maar ook enkele wandcontactdozen worden gekoppeld aan deze zelfde ‘alles-uit-knop’ waardoor je, als je weggaat, nooit meer hoeft te twijfelen of er nog apparatuur zoals je koffiezetapparaat aanstaat. En als de bel gaat kun je, waar je ook bent, vanaf de app op jouw eigen telefoon/tablet, kijken wie er voor de deur staat en het bezoek wel of niet binnenlaten in het gebouw.”

Bron: Breda Woont | Bekijk de koopwoningen in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden