Door Breda rijden meeste goederentreinen

Foto: Breda Nieuws

DEN HAAG (Novum) – Breda is de stad waar de meeste goederentreinen doorheen denderen. Op een doorsnee dag passeren er 37 van deze beladen treinen. Op jaarbasis gaat het om bijna 14.000 doorkomsten, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag.

Nederland telt twee hoofdroutes voor goederenvervoer over het spoor. Het gaat om de Betuweroute, de verbinding tussen het Rotterdamse havengebied en Duitsland waarover jaarlijks 22.000 goederentreinen rijden en het traject door Noord-Brabant dat Nederlandse havensteden verbindt met zowel Duitsland als België.

Ontlast de Betuweroute juist de binnensteden, de Brabant-route doorkruist veel steden. Behalve Breda zijn dat Tilburg (ruim 13.000 treinen), Eindhoven (12.063), Lage Zwaluwe (10.831) en Roosendaal (7583). Ter vergelijking: door Amsterdam en Utrecht rijden jaarlijks respectievelijk 5807 en 5238 goederentreinen. Zie website CBS.

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden