Bredase Buddy’s voor vluchtelingen

Foto: Buddy to Buddy Breda

In Breda is de stichting Buddy to Buddy opgericht door twee studenten van Avans Hogeschool. De stichting streeft ernaar om elke vluchteling die in Breda is komen wonen en mee wil doen een buddy te bieden.

De doelstelling van stichting Buddy to Buddy is om vluchtelingen uit hun isolement te halen en de betrokkenheid van inwoners in Breda bij de huisvesting van vluchtelingen te vergroten.

“Voor beide kanten is contact een verrijking”

“Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en is daarmee heel waardevol in de zoektocht naar een nieuw bestaan. Voor beide kanten is contact een verrijking”, lichten Anne van Engelen en Hannah Wiersinga toe. “Afgelopen jaar hebben we veel vluchtelingen leren kennen tijdens de activiteiten die we hebben georganiseerd. We kwamen erachter dat er naast bestaande professionele en vrijwillige hulp ontzettend veel behoefte is aan gelijkwaardig contact”.

In hun zoektocht naar andere initiatieven in Nederland met dezelfde doelstelling stuitten de twee op een buddyproject in Zutphen. Anne: “Buddy to Buddy is een concept dat precies in de behoefte voorziet die wij bij vluchtelingen hebben geconstateerd en daarom besloten we om dit in Breda uit te rollen.” In Zutphen zijn prachtige resultaten ontstaan uit de matches die zijn gemaakt tot nu toe. Door elkaar te ontmoeten en op te zoeken, ontdek je het verhaal van de ander en worden werelden en blikvelden vergroot. En dat gaat beide kanten op.

Van mens tot mens

Gelijkwaardig contact, van mens tot mens is wat Buddy to Buddy beoogt. Anne en Hannah zijn van mening dat iedereen behoefte heeft aan vriendschap en mensen om zich heen. Hannah: “Alleen is dit niet makkelijk als je in een totaal vreemde omgeving terecht komt”. Hier speelt Buddy to Buddy Breda op in door het organiseren van laagdrempelige en gelijkwaardige ontmoetingen. Uiteindelijk zijn we elkaars vreemdeling totdat we elkaar leren kennen. Dat gunnen we iedereen hier ook!

Word ook buddy

Als buddy word je een aantal maanden gekoppeld aan een vluchteling. Mensen die mogelijk buddy willen worden of ons initiatief op een andere manier willen steunen, kunnen hun interesse bij ons kenbaar maken via [email protected]. We hopen uiteraard op veel respons zodat we binnenkort al met de eerste groep van start kunnen gaan!

  • Volg Buddy to Buddy op Facebook om op de hoogte te blijven over ons project

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen