Tearoom H. van Haaren wint eerste prijs Provinciale Speculaasbrokken keuring

Foto: Tearoom H. van Haaren

LEERDAM – Vandaag is bekend gemaakt dat Banketbakkerij Tearoom H. van Haaren, de Heerlijk & Heerlijk Banketbakker uit Breda de eerste prijs heeft gewonnen bij de provinciale Speculaasbrokken keuring van het gilde van de betere banketbakkers Heerlijk & Heerlijk.

Keuring
Afgelopen woensdag 28 september konden alle banketbakkers aangesloten bij het gilde Heerlijk & Heerlijk de beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2016’. Zij deden dit tijdens de jaarlijkse Najaarsbijeenkomst bij FrieslandCampina in Wageningen. In totaal hebben bijna 50 banketbakkers gestreden om de fel begeerde titel. De jury, Mark van Wijk, keurmeester van grondstoffen leverancier Van der Pol en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten. Mark van Wijk: “De winnende brokken van Van Haaren uit de provincie Noord Brabant waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.” Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.”

De winnende brokken van Banketbakkerij H. van Haaren scoorden op uitstraling uitmuntend. Maar ook de brosheid en smaak waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor zo’n banketproduct. Binnen Heerlijk & Heerlijk, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen bakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren. Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Van der Pol deze competitie georganiseerd. Hieruit ontstaat de provinciale winnaar, dit jaar de familie Van Mook met hun team van Banketbakkerij Tearoom H. van Haaren uit Breda.

De winnaars hebben vandaag allen een mooie prijs ontvangen, beschikbaar gesteld door D. van der Pol en Zonen B.V. en uitgereikt door Mark van Wijk en Hans Tros.

Banketbakker Van Haaren

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden