Escape de Koepel: Breda Nieuws was erbij!

In de week van Serious Request, 18 t/m 24 december, is de Koepel waarschijnlijk voor de laatste keer als gevangenis van binnen te zien. Er worden rondleidingen gegeven en je kunt het spannende escape-spel doen.

Inmiddels zijn de kaartjes hiervoor bijna uitverkocht dus als je dit nog mee wilt maken, en meteen de 3FM actie wilt steunen, wees er dan snel bij!


#escape de koepel

Breda Nieuws mocht het gisteren ervaren, in de vorm van de escape route. Als echte gevangenen werden we “begroet” door de bewakers. Opstellen in twee rijen en vooral geen geluid maken! Daarna was het tijd om de hersens flink te kraken. Via aanwijzingen, die in de verschillende cellen verstopt liggen, moeten de deelnemers binnen een uur feiten verzamelen en uiteindelijk de code kraken, waarna ze kunnen ‘ontsnappen’ uit de gevangenis. Dit bleek nog best een opgave. En ondertussen was er dan nog afleiding (of juist een verhulde hint?) van een verdwaalde gevangene.


#escape de koepel

Al met al is het een unieke ervaring om de Koepel van binnen te zien en ondertussen nog wat te leren over de gevangeniswereld. Neem een stel slimme vrienden mee of je eigen gezonde verstand, en kraak die code.

Naast deze unieke escaperoom-experience is er dus ook een rondleiding te boeken. Speciaal voor ‘Escape de Koepel’ is deze rondleiding samengesteld door de student-guides van De Rooi Pannen Toerisme & Recreatie-Breda. Onder (bege)leiding van oud-medewerkers van de gevangenis De Koepel, ga je op een tour samengesteld met authentieke verhalen over het leven in de gevangenis, inclusief een bezoekje aan de (isoleer-)cellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen