Hoogtepunten van Serious Request 2016

Foto: NPO 3FM

Een week lang was Breda het middelpunt van Nederland. Met een 6-jarige burgemeester, duizenden acties en activiteiten en een saamhorige, feestvierende stad. Een terugblik van hoogtepunten vanuit de redactie. Maar wat is jouw persoonlijke hoogtepunt?

Het zit er op: Serious Request 2016. De eindstand: € 8.744.131,-. Met dit bedrag kan het Rode Kruis in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië longontsteking voorkomen en genezen door bijvoorbeeld voorlichting te geven en antibiotica te distribueren. Een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger.

Held van Serious Request 2016

Serious Request kende heel wat hoogtepunten, maar de actie die het meest indruk heeft gemaakt, is toch die van de 6-jarige Tijn. De jongen kwamen samen met zijn vader vanuit Hapert naar Breda omdat hij iets wilde doen voor al die zieke kinderen die sterven aan longontsteking. Tijn heeft zelf hersenstamkanker en de prognose is niet best. Wat begon met een streefbedrag van 100 euro voor het lakken van nagels, is uiteindelijk geëindigd in een inzameling van meer dan 2 miljoen. Heel Nederland is aan het lakken gegaan. Niet meer dan terecht dat Tijn tijdens de eindshow van 3FM op het Chasséveld door een hele menigte werd toegezongen.

Zingende ober

Andere hoogtepunten dit jaar in het Glazen Huis waren onder andere het optreden van Ward van Zanten. De NHTV-student en ober bij Bruxelles bracht – net uit de kroeg – een bezoek aan het Glazen Huis en begon zijn eigen versie van ‘New York New York’ te zingen. Wat begon als een grap, ging rond als een lopend vuurtje met als absolute hoogtepunt een optreden tijdens de eindshow van 3FM Serious Request.

Ward van Zanten Glazen Huis Breda

Kadootje voor Domien

Ook voor Domien Verschuuren was Serious Request wederom een feest. Vorig jaar nog werd zijn hart gestolen door de 5-jarige Lot uit Heerlen. Ze bracht toen een bambi-knuffel voor ‘m mee. Dit jaar was ze wederom van de partij en verraste ze Domien met een bezoek ín het Glazen Huis.

Lot in Glazen Huis Breda

Hoog bezoek

Zoals elk jaar kregen de 3FM-dj’s een gast te logeren. Dit jaar waren dat onder andere Humberto Tan, Ali B, Dionne Stax, en Stuk TV . De meest opvallende gast was toch wel onze eigen minister-president Mark Rutte. 3FM Serious Request maakte een overzicht van de hoogtepunten van zijn bezoek.

Mark Rutte

 

Burgemeester Depla en wethouder Adank meer dan tevreden

Burgemeester Paul Depla blikt met een tevreden blik terug op een hectische week. “Ik zou willen dat het iedere dag Serious Request was”, aldus Depla. “De saamhorigheid en het positivisme die dit evenement losmaakt is ongekend. Breda, Brabant, Nederland kwam massaal in actie. Van Ward tot onze minister-president. Met Tijn als symbool. Hoe groots kan een kleine jongen zijn? Hij heeft laten zien wat we voor elkaar kunnen krijgen als we samen ergens de schouders onder zetten.”

Ook wethouder Boaz Adank, verantwoordelijk voor de organisatie van het hele evenement, kijkt met goed gevoel terug op 3FM Serious Request. “Breda is dagelijks landelijk nieuws. De stad is schitterend aangekleed door Winterland, mede dankzij de inzet van onze ondernemers. Niemand kan om onze stad heen”, aldus Adank. “Het beeld van Breda als bruisende, gastvrije en prachtige stad staat hopelijk bij heel Nederland op het netvlies.”

Persoonlijk hoogtepunt

Hoogtepunten zijn voor iedereen persoonlijk. Ook wij hebben veel mooie dingen gezien en meegemaakt. Om een paar voorbeelden te noemen: de mini-fotoshoot met Kim Feenstra, het gesprek met Sander Hoogendoorn en het bezoek aan het 3FM Serious Request callcenter: al die vrijwilligers die ervoor zorgen dat er plaatjes worden aangevraagd bij de dj’s, dat er geld wordt opgehaald op de Grote Markt, in de Niet-in-de-winkel-te-koop-winkel etc. En zo zijn er nog veel meer.

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt? Laat het ons weten. Met alle reacties kunnen we een mooi overzicht maken van jullie hoogtepunten, de bezoekers van onze website en Facebook-pagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen