Breaking News 48h Project op Festival 39Graden

Foto: Podium Bloos

Vier Vlaamse en vier Nederlandse jongeren krijgen carte-blache om op zoek te gaan naar wat ze zondagavond in een theatervoorstelling willen presenteren aan het publiek van Festival 39Graden op basis van actuele nieuwsberichten. Kraakvers tekstmateriaal, absurde vertellingen, wereldvreemde getuigenissen of nieuwe helden zijn geboren. De jongeren laten zich verleiden door de vele nieuwsprikkels, goede of slechte berichten, roddels of wereldpers, grote of kleine leiders. Headlines of randverschijnselen, alles is mogelijk in 48 uur.

De jongeren gaan in dit project zelf aan de slag en worden op afgesproken momenten gecoacht door een professionele Belgische maker. Ze slapen vrijdagavond en zaterdagavond op een vaste locatie in de buurt van Podium Bloos in Breda en zijn in de tijd daartussen samen aan het repeteren: 48 uur samen in een snelkookpan met Belgische en Nederlandse jongeren die maar één ding willen: een gave voorstelling maken. Aan Breaking News doen o.a. de volgende jonge theatermakers mee: Laure Machtelinckx, Lena Vanneste, Lionel Mueghe, Lionel Persan, Luca Persan, Cleo Mullis (Tomer en Elias), Junior en Emma van de Laar (winnares Gouden Thermometer 2016).

Breaking News is een samenwerking tussen Larf!, Festival 39Graden en Podium Bloos. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Chassé.

Larf! Is een theaterhuis voor kinderen en jongeren in Gent en organiseert activiteiten voor kinderen en jongeren waarbij ze de kans krijgen om al lerend te onderzoeken wat theatermaken inhoudt, door theater te beleven, creëren, presenteren en elkaar te inspireren. Tijdens Festival 39Graden gaan we in 48 uur op zoek naar een nieuw verhaal, aan de hand van wat er zich in de afgelopen week in de wereld heeft afgespeeld. De jongeren van “Breaking News” presenteren op zondag 5 februari om 17:00 het eindresultaat.|

In het weekend van 4 en 5 februari nemen jongeren de Belcrum over. Naast de jonge talenten Mees & Naomi, Liever Iets Anders, Lizzy Vliegenthart, Eric Goossens, Charlie en Dirk Sonoystraat 255 (ex-Compagnie Koorts) is er dit jaar ook een professionele act te zien zijn tijdens Festival 39Graden. De dansers van Eenvijfvijf (155) zullen met hun voorstelling Superfood Festival 39Graden op een smaakvolle wijze afsluiten en het feest inluiden. De dansers van Eenvijfvijf zijn bekend van hun deelname aan Holland´s Got Talent, waar ze de halve finale behaalden.

In het kort over Festival 39Graden:

Za 4 februari     14.00 – 01.00 uur

Zo 5 februari     11.30 – 18.30 uur

Dagticket: jongeren € 5,- en volwassenen € 10,-

Weekendticket: jongeren € 7,50 en volwassenen € 15,-

Kaarten en informatie: www.podiumbloos.nl / www.39graden.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen