Na het hossen op avontuur met X-kids

Foto: Breda Actief

Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen kinderen na het hossen weer lekker sporten en spelen tijdens X-kids. Op donderdag 2 maart zijn er vier verschillende activiteiten in vier verschillende Bredase wijken. De sportcoaches van Breda Actief organiseren daar in samenwerking met Citytrainers Breda in spé, CIOS studenten en studenten van ROC West-Brabant verschillende toffe activiteiten voor de kids.

Het James Bond Spel, een Wipe Out Survival, Gympaintball en de Night Games: voor alle Bredase kinderen van 4 tot en met 14 jaar oud is er iets te beleven. Alle activiteiten zijn gratis.

Voor kinderen uit groepen 3 tot en met 8 is er op donderdag 2 maart het James Bond Spel en Gympaintball. Tijdens het James Bond Spel sluipen, schuilen, kruipen, springen en slingeren kinderen de activiteit door met een doel: zorgen dat ze niet gepakt worden. De activiteit is van 13.00 – 15.00 uur bij basisschool Het Noorderlicht aan de Cornelis Florisstraat 25. Tijdens Gympaintball strijden kinderen in een team om de vlag te veroveren. Een spannend spel waarbij de ballen rond hun oren vliegen. Ook deze activiteit is van 13.00 – 15.00 uur. De locatie is daarbij basisschool De Eerste Rith, Hovenierstraat 54.

Tijdens de twee activiteiten: het Wipe Out Survival en de Night Games is de leeftijdsgroep groter. Het welbekende tv programma Wipe Out wordt op donderdag 2 februari van 13.00 tot 15.00 uur dunnetjes nagespeeld aan de Cruyff Court Kesteren aan de Hambroeklaan. Iedereen van 4 tot 14 jaar is welkom om mee te doen. Bij slecht weer kunnen de kinderen terecht in de gymzaal Olympia aan de Vlierenbroek. De Night Games zijn intussen een bekend fenomeen voor X-kids. Deze spannende spelletjes in gymzaal Elandstraat zijn in het donker en beproeven de kinderen in hun fantasie. De activiteit is verdeeld over twee tijdstippen voor twee verschillende groepen. Zo kunnen kinderen van groepen 1 tot en met 4 van 10.00 tot 11.30 uur meedoen en kinderen uit groepen 5 tot en met 8 zijn van 13.00 tot 14.30 uur aan de beurt. Ook kinderen uit het Speciaal onderwijs kunnen meedoen aan deze activiteit. Speciaal voor hen is er ook extra begeleiding aanwezig.

Alle activiteiten van de voorjaarseditie van X-kids zijn gratis. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden om eventuele teleurstelling te voorkomen. Aanmelden kan via breda-actief/xkids.

Reacties