Nieuw: het Koningsspelen Breda-lied!

Foto: Jeugdsportfonds Breda

De Koningsspelen Breda worden dit jaar extra speciaal, met het Koningsspelen Breda-lied. Op vrijdag 21 april geven de drie Bredase wethouders Paul de Beer, Patrick van Lunteren en Miriam Haagh het startsein aan de Koningsspelen in Breda. Tijdens het vijfjarig jubileum van dit sportieve festijn wordt goed uitgepakt in de gemeente Breda.

Naast alle eigen sportieve activiteiten op de basisscholen van Breda organiseert Breda Actief in samenwerking met Jeugdsportfonds Breda, [email protected], Deltalent, Stichting BAS en de Gemeente Breda: de Koningsspelen Breda voor 28 Bredase basisscholen. In totaal werken er tot nu toe 46 organisaties, sportaanbieders en opleidingen samen aan het sportieve Oranjefeest. Bovendien worden alle Bredase basisscholen dus getrakteerd op een speciaal Koningsspelen Breda-lied. Dit lied is, samen met posters, kleurplaten en fluitjes, deze week gratis aangeboden aan alle basisscholen in Breda.

In samenwerking met Jeugdsportfonds Breda en Jeugdcultuurfonds Breda, Bredase singersongwriter Aline Hilderink en de band There There is het Koningsspelen Breda-lied tot stand gekomen. De gemeente Breda ondersteunt en faciliteert het initiatief. Zo kunnen alle Bredase basisschoolkinderen lekker zingen, dansen en sporten op 21 april! Zowel tijdens de Koningsspelen van Breda Actief als op school zelf.

Op de website koningsspelen breda is het lied en een sing-a-long versie te vinden. Op de dag zelf krijgt ieder kind een fluitje, wat vooraf onder alle scholen wordt verspreid. Op de kleurplaat, in de sing-a-long versie van het Koningsspelen lied en op de poster zijn Spot en Tuura geïllustreerd. Deze twee karakters staan symbool voor het Jeugdsportfonds (Spot) en het Jeugdcultuurfonds (Tuura) in Breda. Deze twee fondsen geven samen sport- en cultuurkansen aan kinderen uit gezinnen die tegen de armoedegrens leven. Voor die kinderen betalen de fondsen het contributie- of lesgeld dat nodig is om de sport- of culturele activiteit uit te oefenen.

Op drie locaties in Breda worden de Koningsspelen groots aangepakt. In het vierde gebied: de Haagse Beemden en Prinsenbeek worden de Koningsspelen op en rondom de scholen georganiseerd. Ook dit jaar is er weer van alles te beleven. De hele dag kunnen de kinderen zich uitleven met meer dan 60 verschillende spellen. Zo zijn er gave stormbanen, een stoer survivalparcours, een Rabobank kraak de kluis-parcour en kunnen de kinderen voetballen in een heuse NAC pannakooi. Op de site van Breda Actief is te lezen welke organisaties er tot nu toe meedoen aan Koningsspelen Breda.

Reacties