Gemiddeld 30 suikerklontjes per dag

Foto: Pexels

Velen van ons denken gezond te eten. Maar ongemerkt krijgen Nederlanders gemiddeld dertig suikerklontjes per dag binnen. En dat is buitensporig veel.

Het Diabetesfonds voerde een onderzoek uit onder 1.200 mensen. Uit de resultaten daarvan blijkt dat de boosdoener voedingsmiddelen zijn waarvan je geen idee hebt dat er ook maar suiker in zit

84 procent weet niet hoe hij deze hoge suikerinname tegen moet gaan. Driekwart van de ondervraagden probeert weleens minder suiker te eten en drinken. Met als doel zich gezonder te voelen en om wat kilo’s af te vallen. Dertig suikerklontjes per dag komt neer op ongeveer het dubbele van wat verantwoord is.

85 procent van de deelnemers denkt dat het minderen van suiker alleen kan worden bewerkstelligd door suiker flink te reduceren in producten. Volgens de directeur van het Diabetes Fonds, Hanneke Dessing, is er nog een lange weg te gaan. “De afspraken zoals die nu zijn gemaakt tussen de overheid en industrie zijn zo beperkt dat dit onvoldoende stimuleert tot de ontwikkeling van producten met minder suiker. Fabrikanten moeten meer verantwoordelijkheid nemen.”

  • Het Diabetes Fonds en Ekoplaza gaan samen de strijd aan tegen suiker door middel van vijf ‘minder suiker-weken’.

Reacties