Brunch voor 50-jarige de Roosberg

Foto: De Roosberg

Wortels, brood, groenten en brok, het stond allemaal op tafel voor een gezellige brunch voor de paarden en pony’s van Manege de Roosberg. De manege in Bavel viert dit jaar haar 50 jarig bestaan en daar mochten de edele dieren van meegenieten.

In totaal werden 64 paarden en pony’s verblijd op een heerlijke brunch.

Feestelijke dag

Naast de paardenbrunch was er nog een heel feestprogramma op het manegeterrein aan de Bavelshei. De manege van de familie Ullings is de afgelopen vijftig jaar uitgegroeid tot een begrip in de regio waar veel kinderen en volwassenen met plezier naartoe komen. En dat was te zien aan het grote aantal bezoekers dat Tweede Paasdag het gouden jubileum kwam vieren.

De feestdag begon met een paardenbrunch. Daarna volgde een showprogramma met demonstraties van verschillende paardensport disciplines. Daarnaast zag de familie Ullings veel mensen terug die op welke manier ook ooit bij de Roosberg betrokken waren.

50 jaar historie

In vijftig jaar tijd is er veel veranderd. Niet alleen in de paardensport, maar ook bij de Roosberg. In 1967 kochten Theo en Jeanne Gooiker, en hun zonen Ton en Wim Ullings, een kleine pensionstal en stalhouderij van Ad Buinsters. Die had zijn bedrijfje gevestigd in een oude champignonkwekerij aan de Bavelsehei in Bavel.

In die tijd bestond de manege uit een paar oude stallen en een buitenmanege. Om ook tijdens slecht weer en kou te kunnen blijven paardrijden werd de eerste binnenmanege gebouwd. In de jaren die volgende werd de manege steeds verder uitgebreid. Er kwam onder meer een tweede binnenrijbaan, meer stallen voor paarden en pony’s, een stapmolen en een afspuitplaats. In het kamphuis hebben talloze jonge ruiters tijdens de zomervakantie een fantastisch ruiterkamp beleefd.

Op Manege de Roosberg zijn veel verenigingen “thuis”, zoals RSV de Roosberg, Ponyclub de Julianaruitertjes, Rijvereniging Juliana, R.V. Wolfslaar, Vrijetijds Ruiters Blij da’k Rij en Stichting het Bonte Perdje. 50 jaar Manege de Roosberg is een prachtige mijlpaal en een moment om terug te blikken en vooruit te kijken. ,,Jammer genoeg raakt onze fysieke houdbaarheid over de datum. Dit heeft ons doen besluiten om beslissingen te nemen voor de toekomst van de Roosberg. Wegens leeftijd en gezondheid wordt er gezocht naar een opvolger voor de Roosberg,’’ aldus Stien Ullings. De komende tijd wordt er gezocht naar een opvolger voor het bedrijf. Opvolging binnen de familie is helaas niet mogelijk.

Reacties