X-kids Urban Tour in de meivakantie

Foto: Breda Actief

Kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen tijdens de meivakantie rekenen op een sportief avontuur tijdens X-kids van Breda Actief. De vakantieactiviteiten, georganiseerd door de sportcoaches van de organisatie, zijn op woensdag 3 mei. In totaal zijn er vier toffe gratis activiteiten die deze keer bijna hetzelfde zijn.

Zo hoeven kinderen niet naar de andere kant van Breda voor de leukste X-kids editie. Op alle vier de locaties kunnen kinderen meedoen aan de X-kids Urban Tour. Een tour waarin kinderen in aanraking komen met nieuwe spellen, trendsporten en G-sporten. Ook leren ze de wijk op een bijzondere manier kennen. Tijdens de activiteit wordt gebruik gemaakt van verschillende zalen en of pleintjes. Inschrijven voor de activiteiten kan via breda-actief/xkids.

Alle kinderen uit Breda krijgen op woensdag 3 mei de kans om een keer iets nieuws uit te proberen. Trendsporten, hockey of voetbal, maar dan net even anders, het uitproberen van een Gsport en flashbal; in samenwerking met Citytrainers Breda, leerlingen van CIOS Goes-Breda en Jonge Ondernemende Moeders (JOM) belooft X-kids Urban Tour een sportief feestje te worden. Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen naar de volgende locaties: basisschool het Noorderlicht, basisschool de eerste Rith en de gymzaal aan de Stoutenburgstraat. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar zijn welkom aan de Cruijff Court Kesteren of bij slecht weer in gymzaal Olympia. Alle activiteiten zijn van 13.00 tot 15.00 uur.

Ook aan de kinderen uit het speciaal onderwijs is gedacht. Zij kunnen van 13.00 tot 15.00 uur aansluiten bij X-kids Urban Tour in de Haagse Beemden aan de Cruijff Court Kesteren. Aanmelden voor deze activiteit is verplicht en kan tot 1 mei. Tijdens de activiteit worden de kinderen extra begeleid door enthousiaste vrijwilligers en de sportcoaches uit het speciaal onderwijs.

Aanmelden
X-kids vindt elke vakantie plaats en is een initiatief van Breda Actief in samenwerking met lokale sportaanbieders of vrijwilligersorganisaties. De X-kids Urban Tour in de meivakantie is gratis. Kinderen die zeker willen zijn van een plekje melden zich aan via breda-actief/xkids.

Reacties