Opnieuw daling WW-uitkeringen Brabant

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag eind april 2017 14% lager dan een jaar geleden, dit maakt het UWV bekend. In vergelijking met maart 2017 nam het aantal lopende WW-uitkeringen met 3% af. Eind april 2017 waren er in Noord-Brabant 61.474 lopende WW-uitkeringen.

Ten opzichte van een jaar geleden daalde het aantal lopende WW-uitkeringen in alle beroepsklassen. De beroepsklasse met de sterkste afname van het aantal lopende uitkeringen was die van de technische beroepen (-24%).

De daling in vergelijking met een jaar geleden is sterker dan de landelijke afname van het aantal WW-uitkeringen van 13%. In arbeidsmarktregio Helmond-De Peel was de daling van het aantal lopende WW-uitkering een van de sterkste van Nederland. In deze regio daalde het aantal WW-uitkeringen in een jaar tijd met 16%. Ook in Midden-Brabant (-15%) en West-Brabant (-14%) was de daling sterker dan de landelijke afname. Noordoost-Brabant lag met een daling van het aantal WW-uitkeringen met 12% net iets onder de landelijke afname, Zuidoost-Brabant scoorde ongeveer gelijk met het landelijke cijfer.

Het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant liet het afgelopen jaar voor alle beroepsklassen een daling zien:

Reacties