CS Breda is het beste gebouw van Nederland

Het stationsgebouw in Breda is vrijdagmiddag verkozen tot Beste Gebouw van het Jaar 2017.  Bekijk de fotoserie en laat ons weten via Facebook of jij het eens bent met de jury.

Opdrachtgevers van het gebouw zijn ProRail, NS Stations en gemeente Breda. Dit meldt de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA).

Het ontwerp is bijzonder door de vernieuwende ideeën van de architect Koen van Velsen is zoals woningen in het stationsgebouw en een parkeergarage op het dak. Het gebouw voegt een stukje stad aan het stationsgebied toe. ,,Het station voelt als een gebouw waaromheen nog zoveel meer kan ontstaan. Partijen worden uitgedaagd om, net als in dit project, over hun schaduw heen te springen, en meer samen te werken”, aldus de jury.

De jury heeft voor deze twaalfde editie gekozen uit 113 inzendingen. Lange tijd lag in de beoordeling van de gebouwen de focus op esthetiek, nu is er een verschuiving naar het maatschappelijk belang en welke meerwaarde de architect kan bieden aan de samenleving en opdrachtgever.

  • Bekijk meer foto’s van Bianca Dijck en Ronald Westerbeek via de Fotoserie bovenaan dit artikel.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Dossier: Fotoreportages
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen