“Zonneveste” wordt feestelijk geopend

Foto: Bres

Zonneveste is bijna klaar.

Op dit moment worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd door Hoppenbrouwers techniek voor het zonnedak Zonneveste van Nieuwe Veste. Het zonnedak, bestaande uit 930 zonnepanelen van energiecoöperatie BRES, zal binnenkort groene stroom gaan produceren voor de Nieuwe Veste. Om dit te vieren wordt iedereen uitgenodigd voor de feestelijke opening op woensdag 21 juni.

Op de langste dag van het jaar, het moment dat de zon op z’n hoogst staat, is de feestelijke opening van Zonneveste. Nadat wethouder Paul de Beer het dak officieel geopend heeft kunnen bezoekers die middag tot 15.30 uur een kijkje nemen op het dak.

De groene stroom die opgewekt wordt door het zonnedak, wordt gebruikt door Nieuwe Veste. Nadat het dak van het pand vervangen moest worden, ontstond het idee om er een zonnedak aan te leggen. Na een voorbereiding van 1,5 jaar startte de crowdfunding voor het zonnedak. In een recordtempo was het benodigde bedrag van € 315.000,- opgehaald. Het dak werd ondertussen vervangen en er bleken aanpassingen nodig in het legplan van het zonnedak. De bouw van Zonneveste heeft wat vertraging opgelopen in de loop van de tijd. Maar nu is Zonneveste dan bijna klaar. “Het was een hele kluif, maar het is gelukt”, zegt Jan Schouw trots, van energiecoöperatie BRES.

Opening Zonneveste,

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden