Sluiting Fort Oranje kost 5 miljoen euro

De sluiting van de beruchte camping Fort Oranje in Rijsbergen gaat naar schatting 5 miljoen euro kosten.

De kosten worden verdeeld onder de gemeenten in de regio, de provincie en de rijksoverheid, bevestigde een woordvoerster van de gemeente Zundert donderdag berichtgeving van BN/De Stem.

De gemeente benadrukt dat het vooralsnog gaat om een schatting en dat het exacte bedrag afhankelijk is van veel factoren. Na de zomer verwacht de gemeente meer duidelijkheid te hebben. Ook over de exacte verdeling van de kosten, zijn nog geen beslissingen genomen meldt het ANP.

Zundert wil de camping sluiten omdat de situatie er onhoudbaar is geworden: er is veel criminaliteit, veel van de ruim zeshonderd bewoners verkeren in een erbarmelijke situatie en de caravans zijn in slechte staat. De camping werd eerder dit jaar geportretteerd in een goedbekeken serie op SBS6. Campingeigenaar Cees Engel verzet zich tegen de geplande sluiting en een rechtszaak is vermoedelijk onafwendbaar. Volgens de gemeente zijn er ook al bezwaren ontvangen van bewoners.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden