Rattenslang Belcrum veilig naar dierenopvang

De slang die op 26 mei door een achtertuin in de Fazantstraat kroop  is vanmorgen gevangen door de politie in de Speelhuislaan.

Op het moment dat Zenne Randsdorp (9) en Isana Augustijn (8) de voordeur uitstapten om naar school gebracht te worden, glipte het prachtig getekende dier naar binnen zodra de voordeur open ging. Bang waren de meiden niet, want beiden zijn ze gek op alle diertjes die ze maar kunnen vinden. Zenne begroet dagelijks een pad die bij haar in de tuin leeft. Samen onderzoeken ze regelmatig pissebedden, spinnen en wat ze nog maar meer vinden.

Na een melding via 112 was de politie al snel ter plaatse om de vrijwel ongevaarlijk rattenslang veilig mee te nemen om naar het dierenopvang aan de Oude Baan gebracht te worden. Inmiddels waren Zenne en Isana natuurlijk veel te laat voor school, dus om dat goed te maken was de politie zo vriendelijk de dames naar St Joseph te brengen (en als er geen andere melding tussendoor zou komen even mee naar de klas, met slang, naar binnen te lopen. Dat was natuurlijk helemaal een mooi begin van de week! Over de eigenaar is bij de redactie niets bekend. Deze kan zich melden bij het dierenopvangcentrum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen