Onderwijzers West-Brabant leggen werk neer

Foto: Pexels

Basisschooldocenten in West-Brabant leggen dinsdag 27 juni in groten getale het werk neer. Met als gevolg dat vrijwel alle basisscholen die dag tussen 9.00 en 10.00 uur gesloten zijn. Dit initiatief komt van PO in Actie.

Meer geld voor een beter salaris en verlaging van de werkdruk,is de eis aanhet primair onderwijs van de politiek in Den Haag.

Zeker zeventien schoolbesturen in West-Brabant en Tholen steunen de actie. De bereidheid om actie te voeren is groot. Dat bleek deze week tijdens een regionaal overleg van schoolbesturen uit Breda en omgeving. Alle besturen hebben daar hun steun uitgesproken voor de werkonderbreking. Ook de docenten in Etten-Leur geven aan dat het water hen aan de lippen staat en staan achter de actie.

Of ook echt alle leerkrachten het werk neerleggen, is nog niet duidelijk. Leraren die willen staken, blijven thuis en leraren die niet willen staken gaan wel naar school, maar doen dan andere activiteiten dan lesgeven.

Het beoogde doel van de actie is Den Haag wakker schudden, want tot nu toe gebeurt er niets. Als hier geen gehoor aan wordt gegeven, met of zonder nieuwe regering, bestaat er een grote kans dat er in september een week lang gestaakt wordt.

Ook wordt op 27 juni de petitie voor goed primair onderwijs aan de Haagse politiek overhandigd. Deze petitie is inmiddels ruim 166.000 keer ondertekend via de siteĀ poinactie.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen