Jongeren in Beweging Haagse Beemden officieel geopend!

Foto: Deltalent

Om de Bredase jeugd extra in beweging te zetten heeft wethouder Miriam Haagh de derde locatie van het project Jongeren in de Beweging officieel geopend. Met het project organiseert Deltalent in samenwerking met Breda Actief, Teamplay@NAC, Jeugdsportfonds Breda en MARS Nederland een jaarprogrammering om basisschoolleerlingen tijdens en buiten school te stimuleren om te sporten en bewegen. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 van bassischolen Olympia en nutsbasisschool De Hoogakker worden vanaf nu elke dinsdag bezocht door een trainer van Deltalent.

Het belang van gezonde voeding

Miriam Haagh, wethouder zorg, onderwijs en dienstverlening van Gemeente Breda, benadrukte tijdens de opening het belang van gezonde voeding: “Via het programma van JOGG promoten we het gezond bezig
zijn. Naast sporten betekent dat ook gezonde voeding. Het is niet vanzelfsprekend, binnen alle gezinnen, dat je gezond eet. Dit is vaak ook duurder dan ongezond eten. En hoe kunnen we dat tackelen? Daarvoor
kunnen we bijvoorbeeld een budgetcoach inschakelen die gezinnen met kleine budgetten voedingsadviezen geven. En laten we daarbij heel veel kinderen gepassioneerd aan het sporten krijgen.”

Mooie samenwerking

Binnen het project wordt nauw samengewerkt met de sportcoach van Breda Actief en de verenigingsadviseurs. Met het project krijgen kinderen kansen om te bewegen. En kunnen ze bij de vereniging niet terecht omdat ze de financiële middelen niet hebben? Dan kunnen ze via een intermediair aankloppen bij het Jeugdsportfonds Breda. En zit er ook nog een talent tussen? Dan kan hij of zij via Deltalent een nog verdere groei doormaken.

Voorlichting, verbetering en promotie

Ook Jack Tabbers, directeur van MARS Nederland, beaamd het belang van gezonde voeding: “We beseffen dat we voedingsproducten verkopen waar calorieën in zitten. Vandaar ook dat we benadrukken
dat een snack kan maar wel altijd in combinatie met een gezond voedingspatroon. We werken steeds aan voorlichting rondom een gezond voedingspatroon in combinatie met het verbeteren van onze producten.
Maar, chocolade blijft wel gewoon chocolade. We kunnen er nooit een gezond product van maken.Vandaar dat we ook het belang van bewegen promoten. Daarvoor werken we samen met JOGG
Nederland. Daarnaast willen we ook graag de kinderen letterlijk in beweging zetten. Dit doen we in de samenwerking met Deltalent binnen het project Jongeren in Beweging.”

Meer wijken in toekomst

Het is de bedoeling dat, als het project in de Haagse Beemden goed draait, de komende jaren meer wijken volgen. Dit zijn wijken waarin kinderen nog niet, of niet veel gelegenheid hebben om te sporten.
Door dit wekelijkse sportaanbod hopen de organisaties, die samenwerken binnen het project, dat de weg naar de vereniging makkelijker gevonden wordt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen