Zonnepanelen op sorteercentrum van PostNL

Foto: PostNL

Op het dak van het pakketsorteercentrum van PostNL in Breda zijn ruim 1.000 zonnepanelen geplaatst. Dinsdag neemt PostNL de zonnepanelen in gebruik.

Eneco plaatst in totaal 22.000 zonnepanelen op alle pakkettensorteercentra van PostNL in Nederland. In juni 2016 is PostNL gestart met de eerste locaties. Gezamenlijk wekken de zonnepanelen straks zo’n 4,8 miljoen kilowattuur per jaar aan groene stroom op. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van ongeveer 1.500 huishoudens. De rest van de benodigde stroom koopt PostNL groen in. Met de plaatsing in Den Bosch en Breda zijn inmiddels acht pakkettensorteercentra voorzien van zonnepanelen. Na deze twee steden in Noord-Brabant volgen de PostNL pakkettensorteercentra in Halfweg, Sassenheim en Nieuwegein.

In het pakkettensorteercentrum van PostNL Den Bosch werken dagelijks ruim 400 medewerkers. Jan Vink, manager van het pakketsorteercentrum Den Bosch: ‘Als groot bedrijf in de regio zijn we blij dat we deze stap kunnen zetten. Wij dragen graag bij aan een duurzame omgeving.’

Jan-Maarten Gerritse, manager pakkettensorteercentrum in Breda: ‘De bouwgrond van ons sorteercentrum is een herontwikkeling van een voormalige waterzuiveringsinstallatie. De plaatsing van de zonnepanelen is weer een belangrijke stap in de duurzame ambities van ons bedrijf. Daar ben ik heel trots op!’ PostNL werkt samen met Eneco aan duurzame energie. Ruim 40% van de energie die nodig is voor het sorteren van alle pakketten wordt opgewekt door de zonnepanelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen