10 High Wine hotspots in Breda

Foto: Pixabay publiek domein

Gezellig bijkletsen met vriendinnen, familie of collega’s onder het genot van heerlijke wijnen en bijpassende hapjes? Dat klinkt goed! Veel horecagelegenheden in Breda bieden tegenwoordig naast de mogelijkheid van een High Tea ook de mogelijkheid voor een High Wine. Maar waar kun je nu in Breda terecht voor een gezellig High Wine uitje? Stappen & Shoppen heeft de hotspots in Breda voor je op een rijtje gezet.

ZWART

De High Wine bij restaurant Zwart is een unieke ervaring met vrienden, familie of collega’s. Omdat je samen blind proeft, in een ruimte waar je ècht geen hand voor ogen ziet, ontstaan hilarische situaties. Wat je dácht lekker te vinden, smaakt opeens raar. En andersom. Je hoort elkaar proeven, grinniken en uiteindelijk gieren van de lach. Pas maar op dat je je wijn niet omstoot! Een High Wine in het donker maakt je uitje compleet. In ongeveer anderhalf uur drink je 3 verschillende wijnen en krijg je heerlijke bijpassende hapjes voorgeschoteld.

RUITERSBOSCH

Restaurant Ruitersbosch is gevestigd aan de rand van het mastbos in een sfeervolle en ongedwongen ambiance, U kunt bij restaurant Ruiterbosch terecht voor lunch, diner, borrel maar ook voor high tea of high wine. Je kunt gratis parkeren voor de deur en het restaurant heeft een heerlijk groot terras waar u kunt genieten van de zon en de omgeving.

PARC

Parc is een restaurant/bar in het hart van Breda, midden op de Grote Markt. De gehele dag worden er gerechten geserveerd vanuit de open keuken. Gebak, lunch, snacks of diner, de keukenbrigade bereidt het graag voor je. Elke donderdag tot en met zondag  kun je er tot 17.00 uur reserveren voor een High Wine, bestaande uit 3 gangen met 6 proefglaasjes.

NOUVEAU VAN HAM

In het kloppende hart van het centrum van Breda vindt u het splinternieuwe Boutique hotel. Een bijzonder en karakteristiek hotel waar luxe en gastvrijheid centraal staan. Nouveau van Ham is gesitueerd aan het van Coothplein, een bruisend en bekend plein in Breda. Het restaurant en hotel hebben een spectaculair uitzicht op de grote kerk, winkelstraat, terrasjes, restaurants, hippe en chique mode winkels, woonwinkels, musea, theaters, het ligt allemaal letterlijk om de hoek.

PINOT WIJNBAR

Gelegen aan de Grote Markt en met uitzicht op de Grote Kerk is Pinot wijnbar en restaurant de ideale plek om te genieten van lekker eten en goede wijnen. Verrassende wijn-spijs combinaties zijn de specialiteit van het restaurant. De sommelier adviseert je graag bij de keuze uit een van de vele wereldwijnen. Pinot heeft wijnen uit Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en meer. Of je nu komt voor een borrel, een high wine, een afzakkertje of een uitgebreid diner: bij PINOT kun je alle kanten op!

DE UITDAGING

De Uitdaging is gevestigd in de voormalige pastorie aan de Dorpstraat. In dit sfeervolle pand kun je genieten van heerlijke broodjes, huisgemaakte soepen of een Engelse high tea of High Wine. Er wordt gewerkt met verse, eerlijke producten en waar mogelijk, afkomstig uit de regio. Sinds 2008 is De Uitdaging een leer- en werkplek voor mensen met een beperking. Onder professionele begeleiding leren zij de kneepjes van het vak. De Erkerkamer is o.a. geschikt voor vergaderingen, workshops en trainingen. In de zomer geniet je rustig op het grote terras.

BINNEN BREDA

Eten en drinken bij Binnen Breda is altijd bijzonder. In het unieke pand aan de Haven, de oude bierbrouwerij van Breda, kun je van ‘s middags tot ‘s avonds laat à la carte – in alle prijsklassen eten. De wijnbar is eigentijds en sfeervol en biedt de perfecte ambiance. Op de tweede verdieping van het pand bevindt zich het sfeervolle en stijlvolle restaurant. De twee glazen plateaus in het midden van de vloer bieden een fascinerend uitzicht op de bedrijvigheid in de keuken en de wijnbar. Op de bovenste verdieping van het monumentale pand tref je de club.

JA!BREDA

Ja! Breda is een trendy ingerichte lunchroom. ‘s Morgens kun je hier terecht voor koffie en/of een kop verse thee in twaalf verschillende smaken met zoete lekkernijen. Maar ook voor de lunch ben je hier aan het juiste adres. Geniet van de huisgemaakte gerechten! Verder heeft Ja! Breda een diversiteit aan high tea mogelijkheden of een ’late afternoon plateau’ met bijpassende wijnen naar keuze. Tevens beschikt Ja! Breda in de zomer over een gezellig terras in hartje centrum Breda.

DE BOTERHAL 

Aan de Grote Markt in Breda kun je genieten van eten en drinken in de sfeervolle omgeving van de Boterhal. De Boterhal staat bekend om de velen bieren, maar wanneer je op zoek bent naar goede wijnen kun je hier ook zeker terecht. De High Wine bestaat uit vier rondes. Bij elke ronde krijg je een geselecteerde wijn met uitleg en een passend gerechtje.

DON QUI-JOHN

Don Qui-John is een Gasterij op de Haagsemarkt in Princenhage, met de gezelligheid van een eetcafé en de culinaire kwaliteiten van een restaurant. Bij Don Qui-Johh kun je heerlijk lunchen en dineren, maar je kunt er ook terecht voor een verrassend gezellige en smaakvolle High Tea of High Wine.
[Bron: Stappen & Shoppen]

Reacties